Taller de sabó per conscienciar sobre el reciclatge d’oli usat

Fecha:

Categorias: Noticias

Taller de sabó per conscienciar sobre el reciclatge d’oli usat

Més d’una vintena de persones han aprés a fer sabó casolà amb oli usat, gràcies al taller organitzat pel consorci de residus CREA junt a la Regidoria de Medi Ambient del Pinós.

A la Casa de Don Pedro, dos educadores ambientals del consorci han sigut les encarregades d’impartir el taller, de forma senzilla i fàcil, a partir d’oli usat, els participants han pres bona nota dels passos necessaris per fer sabó sostenible en casa. En acabar el taller cada un dels assistents s’ha emportat un diploma, una peça de sabó i la recepta de cóm fer-lo a casa seguint el procés que han practicat.

Les especialistes medi ambientals també han aprofitat per informar sobre el reciclatge de l’oli usat i han explicat com fer una correcta separació d’aquest residu. Aquest taller es un exemple precís del que es denomina economia circular, com reduint l’ús, reutilitzant i reciclant residus com l’oli usat, aquest es pot convertir en un altre recurs com és el cas del sabó casolà, sostenible i natural.

Les persones que han participat al taller han agraït aquesta iniciativa de l’ajuntament i el consorci i s’han mostrat a favor d’aquest tipus de tallers: “Jo he vingut a aprendre a fer sabó i axí ja no rebujar l’oli que utilitzem a la cuina” “és molt fàcil, sols es necesari temps” “m’ha encantat, ha estat molt bé, haurien de fer més tallers d’aquest tipus”.

El sabó casolà es pot utilitzar per rentar la roba, per a mantenir la pell i el cabell o com ambientador entre d’altres, es un producte més barat, menys contaminant, sense químics i fàcil de fer, un exemple perfecte per conscienciar a la ciutadania no sols sobre el reciclatge, si no també en la reutilització de recursos.

Esta iniciativa és part d’una campanya de conscienciació per a reciclar oli de cuina usat i que suposarà realitzar aquestos tallers en diversos municipis que conformen el consorci. L’edil de l’àrea, Silvia Verdú ha estat present junta a l’educador ambiental del Pinós, Andrés Sogorb per donar suport a la iniciativa, de la que no han descartat fer més taller com aquest.

L’oli usat és molt contaminant, pel que és necessari que es deposite en els llocs disposats a tal efecte, al Pinós es pot fer a l’ecoparc fix o el mòbil, i facilitar així que es puga recollir i tractar correctament per poder tornar a utilitzar-lo.

Deja un comentario

Te puede interesar

Ir al contenido