PRESENTADA LA CAMPANYA DE SALUT, ESPORT I JOVENTUT 2019

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Deportes, Noticias

PRESENTADA LA CAMPANYA DE SALUT, ESPORT I JOVENTUT 2019

La regidora de Cultura, Joventut i Esports, Silvia Verdú, junt al coordinador d’esports Javier López, i la de joventut, Natalia Rico, han donat a conèixer este dijous en roda de premsa la programació d’activitats que inclourà enguany la Campanya de Salut, Esport i Joventut, que es celebrarà del 3 al 17 de maig. En la presentació també ha estat present la tècnica de cultura, Belén Jara.

Per a la regidora Silvia Verdú, es tracta d’una programació molt completa, elaborada gràcies a la coordinació de diverses regidories, clubs i associacions, y s’ha preparat pensant en totes les edats i el foment d’hàbits saludables.

Entre les primeres activitats cal destacar que el 4 de maig tindrà lloc el XVI Concurs de Coreografies al Teatre-Auditori, i com comentava Natalia Rico, està confirmada la presència de un bon grapat de grups locals i d’altres poblacions, a més de l’actuació del grup de ball de l’Acadèmia Estudio 42 d’Elda.

Al mateix lloc, el dia 8 es portarà a terme una interessant xarrada titulada “Viure sense gluten a la Comunitat Valenciana: una realitat possible”, a càrrec de Mª Ángeles Sánchez Mas, nutricionista i tècnica de restauració d’ACECOVA (Associació Celíacs de la Comunitat Valenciana). I la pujada nocturna als repetidors del Cabeço es preveu per al dijous dia 9.

Un dia després, el pavelló García Córdoba acollirà, en sessions de matí i vesprada, l’activitat Fit Ball, Fit Dance Styles, amb balls, coreografies i expressió corporal barrejant distintes disciplines, que segons ha comentat el coordinador d’esports, Javier López, s’encarregaran d’impartir les monitores esportives municipals Eva, Samanta, Vanesa i Toñi.

Per la nit, al Teatre-Auditori hi haurà un espectacle de mentalisme, hipnosi i humor amb Darío Piera, qui farà viure al públic una experiència divertida i sorprenent.

El dissabte 10 de maig tindrà lloc una nova edició de la Pujada a la Fàtima, en les modalitats de marxa senderista de 10 quilòmetres i carreres de 5 I 10 quilòmetres. Per al diumenge dia 12 s’ha programat una ruta senderista i baixada a l’anomenat “Cañón de Almadenes”.

El Centre Cultural acollirà el dilluns 13 una xarrada per a docents sobre visió i aprenentatge, i el dimecres 15 hi ha previst allí mateix un taller sobre “Jocs on-line i apostes esportives: detectar, prevenir i actuar”.

Per a la regidora Silvia Verdú, es tracta d’un problema difícil de detectar i amb esta xarrada es donaran a conèixer pautes per ajudar als fills a no caure en esta addicció.

El dia 16, a la Casa del Marbre i del Vi, es portarà a terme un curs de formació en Primers Auxilis (PPAA) i ús del desfibril·lador amb acreditació, i al Centre Cultural tindrà lloc una nova marató de donacions de sang. I per al divendres 10 de maig s’ha previst una jornada d’oci alternatiu Escape Room, al Centre Cultural.

També hi haurà activitats als centres educatius, com la campanya de detecció d’ambliopia que es portarà a terme del 7 al 18 de maig o la jornada d’alimentació que la Regidoria d’Esports realitzarà del 6 al 15 de maig.

La programació d’esta nova edició de la Campanya de Salut, Esport i Joventut es promocionarà a través de la cartellera i els tríptics editats i també per les xarxes socials que depenen de l’Ajuntament i els departaments implicats. En algunes de les activitats cal inscripció prèvia.

La regidora ha convidat als pinosers a participar en la campanya, i ha aprofitat per a recordat també que amb els més majors ja està treballant-se la pràctica esportiva y saludable, amb la campanya d’envelliment actiu que s’ha iniciat enguany.

 

FULLET PROMOCIONAL

FOLLETO Setmana Salut

PDF

Te puede interesar

Ir al contenido