Pinós es mou: arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía Medio ambiente, Noticias

Pinós es mou: arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat

  • Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat la Regidoria de Medi Ambient, Esport i Seguretat de l’Ajuntament del Pinós, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit, ha organitzat una campanya adreçada als xiquets i xiquetes i adolescents del municipi.

A partir de demà dimarts, començaran les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat, el principal objectiu és conscienciar els més joves del compromís i la responsabilitat que tenen amb el medi ambient. Els primers a estrenar-se en esta destacada setmana seran els xiquets i les xiquetes del Col·legi Públic Sant Antón, que realitzaran una eixida amb bicicleta a les 11:30h del matí. L’endemà rebran una xarrada, baix el títol “Mobilitat sostenible, la bicicleta com a mitjà de transport al Pinós” i serà a les 9:30h del matí, de la mà de professionals de la Direcció General de Trànsit.

Per la seua banda, l’alumnat del Col·legi Públic Santa Catalina eixiran amb bicicleta el dimecres, 23 d’octubre, a les 11:30h del matí i se celebrarà el dijous, a les 12:30h, el mateix col·loqui que el celebrat en el Col·legi Públic Sant Antón

Pel que fa a les activitats organitzades a l’Institut José Marhuenda Prats del Pinós es duran a terme totes divendres que ve, 25 d’octubre. Convé assenyalar que esta xarrada serà sobre “Joventut, Seguretat Vial: hàbits de mobilitat segura i sostenible en l’adolescència”, destinada a l’alumnat de 4t de l’ESO de l’Institut.

També els dies 23, 24 i 25 a les entrades i eixides als centres escolars es donarà prioritat als vianants, per la qual cosa els carrers adjacents estaran tancats al trànsit. Des de la regidoria es  demana col·laboració i participació a tota la ciutadania.

Per posar punt i final a aquesta setmana assenyalada en el calendari de tot el món, des de l’Ajuntament del Pinós s’ha organitzat la “Festa de la Mobilitat: Ruta amb bicicleta a les Enzebres”. Es tracta d’un recorregut amb bicicleta que començarà a les 10:30 h del matí, des del pàrquing de l’Ajuntament de la localitat fins a la pedania pinosera. Un matí diferent, en què l’esport, la sostenibilitat i la cura pel medi ambient es porten tot el protagonisme. A més, tots els participants podran gaudir d’una gran varietat d’activitats d’animació i d’un dinar conjunt.

En definitiva, així es culminarà una important setmana en què el municipi pinoser es compromet per la cura i la conservació del planeta i, sobretot, en la qual reuneix tot l’interès en transmetre als més joves l’important paper que tenen en la conservació del nostre hàbitat.

Te puede interesar