Més de 300 persones participen en la Volteta a Peu per la Igualtat

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía igualdad, Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

Més de 300 persones participen en la Volteta a Peu per la Igualtat

  • La recaptació, 1.059€, de la venda de samarretes ha estat a benefici de l’Associació Iguals i Sense Traves

Des de fa més de 10 anys la Volteta a Peu per la Igualtat, és un dels actes de la programació del Dia Internacional de les Dones que aconsegueix més participació, enguany més de 300 persones s’han sumat a aquesta iniciativa que és ja una tradició al Pinós.

La Volteta es va començar a celebrar l’any 2012 i des d’aleshores sols la pandèmia va obligar a cancel·lar-la l’any 2021. Durant tots aquestos anys, sempre ha estat celebrada com una jornada lúdica i de convivència, on visibilitzar i reivindicar la igualtat de la dona, ha sigut el lema comú. També la solidaritat ha estat sempre present, doncs la venda de les samarretes de la Volteta s’ha destinat cada any a diferents col·lectius locals, enguany s’han venut totes les samarretes, vora 500, aconseguint una recaptació de 1.059€ que ha estat a benefici de l’Associació Iguals i Sense Traves.

La Regidoria d’Igualtat ha incorporat alguns canvis en aquesta edició per millorar la volteta i allargar la jornada amb una estona de convivència i animació. En lloc de realitzar el manifest al acabar la volteta, ha sigut l’obertura de l’acte, així, a la Plaça de l’Ajuntament Tony Perea, mestra, activista i actual assessora de Coeducació Infantil del CEFIRE d’Elda, ha explicat per què se celebra el Dia Internacional de les Dones. Des de l’origen de la celebració fins a l’actualitat, Tony assegura: “Commemora la lluita de les dones al llarg de la història i cerca reconèixer els assoliments que han aconseguit en el món” i afegeix “No sols això, també és un dia per a posar en relleu i denunciar la violència masclista”.

Després de la reivindicació de la mestra pinosera, i l’agraïment tant de l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, com de la regidora d’Igualtat, Mª José Moya, la Xaranga “Els Terroristes” que enguany també s’ha sumat a aquesta celebració, ha posat la música i l’alegria que ha acompanyat als i les participants durant el trajecte pels diferents carrers del Pinós.

Al tornar al punt de partida, la Plaça de l’Ajuntament, la jornada ha continuat amb animació a càrrec del monitor Antonio Serrano, per acabar amb el tradicional berenar de tonya amb xocolata.

Te puede interesar

Ir al contenido