L’Espai Cultural i Turístic Casa de Don Pedro acull la presentació dels actes del Villazgo

Fecha:

Categorias: Noticias, Turismo

L’Espai Cultural i Turístic Casa de Don Pedro acull la presentació dels actes del Villazgo

  • L’acte ha servit per a presentar a la pregonera, Consuelo Sánchez Amorós.

 

El 12 de febrer es compliran 197 anys de la creació del municipi del Pinós, amb l’arribada del privilegi de Villazgo que va signar el rei Ferran VII atorgant l’esperada segregació de Monòver. Serà un dia en què els pinosers/es tornarem a eixir al carrer per a festejar l’efemèride, com es ve fent des que en l’any 1997 començara a commemorar-se amb la Mostra del Pinós Antic, sent alcalde Emilio Martínez i regidora de Cultura Consuelo Sánchez, que serà la pregonera.

Per aquest motiu, hui s’ha presentat el cartell anunciador de la jornada, que està il·lustrat amb una antiga imatge de la Bodega del Pinós. L’esdeveniment es portarà a terme amb alguns canvis, entre ells la tornada a la ubicació original, com ha explicat la regidora de Cultura, Silvia Verdú, amb el parking municipal com a centre neuràlgic, on estaran l’escenari i els estands on exposaran les associacions i colectius locals.

La regidora de Turisme, Neus Ochoa, ha explicat que, igual que l’any passat, les bodegues, restaurants, forns, carniceries i altres establiments del sector alimentari i comercial estaran presents en els actes del Villazgo atenent a visitants en els seus propis establiments. Un codi QR que es pot capturar en el cartell permet accedir als serveis, productes o menús especials que oferiran eixa jornada les associacions culturals, comerços i restaurants amb oferta especial, i també ha recordat que hi haurà visites guiades a la Torre del Rellotge.

L’acte també ha servit per a presentar oficialment a la pregonera del Dia del Villazgo 2023, Consuelo Sánchez Amorós, qui ha acudit a l’acte acompanyada de familiars. Molt emocionada, ha donat les gràcies a l’ajuntament per pensar en ella per a pregonar els actes del Villazgo i s’ha mostrat molt satisfeta de veure que aquella idea va quallar i s’ha consolidat en el calendari festiu de la localitat.

També ha pronunciat unes emotives paraules Mari Reme Jover, esposa d’Emilio Martínez, agrair a l’ajuntament que es recorde també la figura del seu home.

Per a l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, cada vegada que es presenta als pregoners i pregoneres “és un honor, perque ens permet coneixer a eixes persones i ens porten a reviure moments bonics de la història local”. L’alcalde ha donat les gràcies a les regidores Silvia Verdú i Neus Ochoa i al personal tècnic que cada any treballa en les commemoracions del Villazgo, aconseguint mantenir-lo en el temps, i també a les empreses que, a través del codi QR, participaran enguany.

“Estem encantats que enguany el 12 de febrer caiga en diumenge tornant al centre, amb la torre recentment restaurada, el parking amb el mural o la Casa de D. Pedro on es trobem, entorns que hem aconseguit que mantinguen la seua esència”.

I abans de donar a conèixer els actes que tindran lloc eixa jornada també ha tingut paraules d’agraïment dedicades a Consuelo Sánchez i Mari Reme Jover, destacant que son persones molt implicades en la vida social del poble i recordant que fa 26 anys van participar activament en el naixement d’un esdeveniment cultural tan important.

Tant Consuelo Sánchez com Mari Reme Jover han sigut obsequiades amb el cartell del Villazgo 2023 emmarcat.

 

Agenda d’activitats:

9:30 h Cercavila de les Autoritats. Reines Cort d’Honor. Comissió del Villazgo acompanyats per la Unió Lirica Pinosense

10:00 h Missa del Laurador

A continuació, recorregut des de l’Església, Carrer 12 de Febrer de 1826, Plaça de l’Ajuntament amb actuacions del Grup de Danses del Pinós i Grup de Danses “Monte de la Sal”

11:00 h PREGÓ DEL DIA DEL VILLAZGO, a càrrec de CONSUELO SÁNCHEZ AMORÓS, al Parking de l’Ajuntament.

12:00 h “BALL DEL VERMUT”, a càrrec de “Tres fan Ball”

Altres activitats:

Durant tot el matí, EXPOSICIÓ DEL PINÓS ANTIC A CÀRREC DE LES ASSOCIACIONS, ENTITATS MUNICIPALS I COMERÇOS NO GASTRONÒMICS

Lloc: Pàrquing de l’Ajuntament

PARTIDA DE TANGANILLA

Lloc: carrer Sagasta

VISITES TORRE DEL RELLOTGE

Horari de 10:30 fins les 14:00 h

CAMPIONAT AUTONÒMIC INDIVIDUAL DE PILOTA GROSSA

Lloc: Zones esportives. De 10:00 fins les 13:30 h

Te puede interesar

Ir al contenido