L’Ajuntament del Pinós aprova una declaració amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, declaración institucional, General, Noticias

L’Ajuntament del Pinós aprova una declaració amb motiu del Dia Internacional de la Dona

  • El document presentat per la regidora d’Igualtat i LGTBIQ+ reclama que el consistori i la societat pinosera treballen conjuntament per construir un municipalisme igualitari

Com cada any, en la segona sessió plenària de caràcter ordinari de l’any s’ha aprovat una declaració institucional amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, que eixe dia es va llegar en públic i hui ha presentat l’alcalde Lázaro Azorín.

D’esta manera, l’Ajuntament del Pinós s’uneix un any més a esta commemoració per reafirmar el seu compromís amb la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones a la nostra comunitat, fent un homenatge a totes les que han lluitat i ho continuen fent pels seus drets, la igualtat d’oportunitats i per una societat més justa i inclusiva.

La declaració deixa patent que s’ha de continuar treballant en l’eliminació de totes les formes de discriminació i promoure polítiques i accions que fomenten la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral, educatiu i social.

També es proposa impulsar la participació activa de les dones a la presa de decisions i a la vida política, convidant la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la igualtat de gènere en la construcció d’un municipi més just i equitatiu, crear una societat sense bretxes de gènere en l’ocupació, l’aspecte social i cultural, així com en l’emprenedoria, fent realitat la cor responsabilitat i la conciliació de la vida laboral i familiar. Tot açò no és una cosa d’un dia, sinó que s’ha de fer tot l’any.

Tant el grup socialista com el grup popular han recolzar el manifest, mentre que la regidora de VOX s’ha desmarcat amb l’abstenció del seu partit per considerar que no és una ajuda que estiga sent la més correcta per a beneficiar a la dona i per que no veuen efectes positius de determinades polítiques, com la llei trans o la llei de l’esport.

Noelia Rico, pel Partit Popular, ha comentat que sí que hi ha avanços en la incorporació de les dones en tots els àmbits de la societat i encara queda molt treball per a fer, i per això ha justificat el vot a favor del seu partit.

L’alcalde ha comentat que n’hi ha lleis que no sempre són votades per tots els grups polítics al Congrés i demana que es treballe per unificar criteris i no es faça un ús irracional de les lleis. També ha justificat l’existència d’un ministeri d’Igualtat i les inversions per a poder posar en marxa totes les polítiques que ajuden a crear una societat més igualitària i inclusiva.

declaració dia de les dones

Te puede interesar

Ir al contenido