La Plataforma contra la violència de gènere inaugura els actes del mes de les dones

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Dia de la Dona, General, Noticias, Pinoso, SS.SS. e Igualdad

La Plataforma contra la violència de gènere inaugura els actes del mes de les dones

Sylvia Plath ha estat la protagonista de l’espai de cinema fòrum organitzat per la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere en col·laboració amb el Club de Lectura Maxi Banegas.

Esta vesprada, Clara Pérez, com a membre del club lector ha sigut l’encarregada de presentar la figura de l’escriptora i poetessa Sylvia Plath. L’elecció ve a col·lació de la lectura prèvia de la seua obra “La campana de cristal”, una obra semiautogràfica en la qual l’autora narra la seua lluita interior, la inquietud sobre els drets de la dona durant els anys 30 i com la seua vida i fins i tot la seua escriptura es veu condicionada pel seu marit, el també escriptor Ted Hudges.

Posar en valor i reivindicar la figura de dones que han sigut silenciades, ocultat el seu treball i talent durant anys, és l’objectiu que ara tracten de oferir amb espais com el que mensualment posa a la disposició de diferents associacions i col·lectius la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere en activitats con el cinema fòrum.

Una vegada ha finalitzat l’anàlisi i debat sobre la figura de Sylvia Plath, que ha estat també la primera de les activitats del mes de les dones, el públic assistent s’ha reunit amb altres persones, entre elles les edils Mª José Moya i Siivia Verdú que s’han sumat a les reivindicacions d’este mes i sobretot, en este cas per aquelles dones víctimes de violència de gènere en la concentració silenciosa a les portes de l’ajuntament.

Per a donar per finalitzada la primera de les activitats del mes de les dones, Maria de la Nube Fajardo, membre del club de lectura, s’ha encarregat de llegir un poema propi per commemorar el dia de les dones, anomenat.

Te puede interesar