La ciutadania pinosera diu prou davant la violència contra les dones amb motiu del 25N

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, declaración institucional, Destacados, General, Noticias

La ciutadania pinosera diu prou davant la violència contra les dones amb motiu del 25N

Demà és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i el Pinós ha avançat a hui divendres les commemoracions oficials amb un acte institucional que s’ha portat a terme al migdia a la plaça de l’ajuntament, organitzat per la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ del consistori local.

L’acte, que ha estat presidit per un gran arbre del record, carregat de roses de color lila, una per cadascuna de les víctimes d’enguany, ha comptat amb la participació dels centres educatius i representants de col·lectius del nostre municipi que han volgut mostrar el seu suport a les víctimes i els seus familiars, a més de persones que viuen i son cuidades a la residència geriàtrica.

Com no, a més de l’alcalde Lázaro Azorín i la regidora d’Igualtat María José Moya, també an estat presents els també regidors Silvia Verdú, José Ángel Pérez, Neus Ochoa i Noelia Rico, juntament amb personal funcionari.

La regidora María José Moya ha iniciat l’acte recordant la necessitat de continuar lluitant per erradicar este problema social de primer ordre i manifestar el seu rebuig a les polítiques que neguen esta realitat.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha posat veu a la declaració institucional de la jornada, aprovada en el plenari del passat 10 de novembre, que deixa patent el compromís de l’Ajuntament del Pinós amb la igualtat i contra la violència de gènere, condemnant estes accions i denunciant que els maltractadors no tenen cabuda en la nostra societat. De fet, es reconeix com un greu atemptat als Drets Humans fonamentals i cal actuar units com a societat per rebutjar qualsevol tipus de violència o discriminació.

Seguidament s’ha fet l’homenatge a les 52 dones assassinades durant el que portem de 2023 a Espanya. A les víctimes li han posat nom membres de la Corporació Municipal, personal de l’Ajuntament, representants d’associacions i dels centres educatius locals, que s’han apropat a l’arbre per agafar una rosa i apropar-se al micròfon per llegir les dades de la dona assassinada, nom, data del crim i localitat on va succeir.

L’alumnat de l’Institut d’Ensenyament Secundari José Marhuenda Prats del Pinós també han contribuït a l’acte llegint un manifest per tancar l’acte.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido