Demostració d’afecte en l’Ofrena de flors a Santa Catalina

Fecha:

Categorias: Destacados, Fiestas, General, Noticias, Pinoso

Demostració d’afecte en l’Ofrena de flors a Santa Catalina

El barri de les Coves ha tornat a eixir al carrer esta vesprada-nit de dissabte per a honrar a la seua patrona, Santa Catalina, i satisfer-la de flors, en el participatiu acte de l’ofrena que s’ha iniciat en la Plaça Mare de Déu del Remei.

Des d’allí, la comitiva ha recorregut els principals carrers de la barriada, sent la Banda de Tambors i Cornetes del Barri la que donava pas a una gran representació de veïns i veïnes del barri, representants d’associacions i col·lectius locals, així com el Grup de Danses del Pinós, la Comissió de Festes, el pregoner d’enguany, Reines i Dames Infantils i Majors de les Festes del Pinós, o de la Tercera Edat, Reina i Dames de Santa Catalina, entre altres.

En l’ofrena de flors a Santa Catalina també han participat membres de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, que acompanyava a la reina del barri, Ana Amat Algarra, l’edil de Festes, María José Moya, acompanyant a la reina major de les festes del Pinós, Miriam Raldúa, a més de la primera Tinenta d’Alcalde, Silvia Verdú, els edils César Pérez, Sandra Marhuenda, Noelia Rico, Fátima Benavente i Sandra Rico.

Acompanyant-los ha desfilat la banda de música de la Societat “Unió Lírica Pinosense”, tancant l’ofrena a la patrona del barri.

A l’arribada a l’ermita, el capellà Juan Bautista Llinares ha rebut les desenes de rams de flors que han anat depositant-se al costat de la imatge de la santa i l’acte ha finalitzat amb l’himne a Santa Catalina.

Seguidament l’activitat s’ha traslladat a la Replaceta de San Fernando, convertida en un adornat saló de ball a l’aire lliure, ja que un any més s’han ballat les “Danses de Santa Catalina”, que des de fa més de dues dècades va recuperar el Grup de Danses del Pinós a través dels records recopilats de personatges com el Tio Guerra, la Tia Pera i la Tia Concha la Cureta.

Ana Amat, reina del barri 2023, i les seues dames Shania Sáez i Zaira Rocamora, han iniciat la “dansà”, en la qual han participat les reines i corts d’honor del Pinós i de l’associació de majors, així com nombrosos veïnes i veïns que, al llarg d’estos anys, han anat aprenent els senzills passos d’este ball popular.

Acabat el ball s’han servit rotllets i mistela per a recuperar forces.

FOTOS DE L’OFRENA

FOTOS DE LES DANSES A LA REPLACETA

Te puede interesar

Ir al contenido