Ja coneixem les activitats incloses en la Campanya Salut, Esport i Joventut 2024

Fecha:

Categorias: Uncategorized

Ja coneixem les activitats incloses en la Campanya Salut, Esport i Joventut 2024

La Casa de Don Pedro ha acollit la presentació d’una nova edició de la Campanya Salut, Esport i Joventut, que es portarà a terme des del 18 d’abril fins el 4 de maig i inclourà xarrades, activitats físiques, balls i espectacles, tallers de cuina, salut i solidaritat.

La regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, juntament amb les tècniques de l’àrea, Natalia Rico i Belén Jara, el coordinador d’Esports, Javier López, la regidora d’Igualtat i Sanitat, Mª José Moya, i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, han donat a conèixer les activitats que enguany es realitzaran.

Per a Maria Jose Moya, van a ser tres setmanes plenes de propostes i no faltaran activitats clàssiques com la marató de donació de sang, que serà el divendres 19 d’abril al Centre Cultural, de 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30 hores. Des de la regidoria i el Centre de Transfusions es donaran uns detallets per incentivar la participació.

Per al 30 d’abril s’ha programat l’activitat “Cuidant la teua Salut Mental”, dirigida a alumnat de 3r ESO i es portarà a terme a l’IES José Marhuenda Prats. La regidora ha comentat que estarà a càrrec de Rosario Tomás Graciá, psicòloga general sanitària, i Gloria García Gandiz, tècnica en integració social, les dues de la Red Sanamente.

Per la seua banda, el coordinador d’Esports ha recordat que fa uns dies es va presentar la XXXVII Pujada a La Fàtima, prova esportiva que serà la vesprada del 20 d’abril, amb eixida i arribada front el Pavelló “Tierno Galván”. A partir de les 18:00 hores es disputaran les categories de marxa senderista de 5 km, carrera de 5km i carrera de 10 km. Les inscripcions i preus es poden gestionar a través de https://www.dorsal21.com/.

Enguany s’ha decidit que la Pujada nocturna al repetidor siga en divendres, el 26 d’abril, amb eixida a les 21:30 hores des del Pavelló “Tierno Galván”.

Per al dilluns 29 d’abril hi ha previst un curs d’embenatges o lesions esportives, que serà al Centre de recursos “Casa del Vi”, de 19:30 a 21:30 hores i per a majors de 14 anys. Les inscripcions són gratuïtes en: https://pinoso.i2a.es/CronosWeb/Login.

El 2 de maig es portarà a terme un curs “DESA” d’ús de desfibril·lador, amb titulació homologada, al Centre de recursos “Casa del Vi”, de 17:00 a 21:00 hores i per a majors de 14 anys i amb un preu de 30 €. Les inscripcions s’han de fer al correu: administracion@dyaelche.es

La festa de l’esport serà el 4 de maig, amb dues activitats que començaran a les 9 del matí. Per una banda, FestiEsport oferirà la possibilitat de practicar moltes disciplines esportives i no cal inscripció prèvia. Tan sols es demana portar roba esportiva i protector solar. L’altra és un Duatló per a escolars que es portarà a terme al voltant del Centre de Recursos ”Casa del vi”. Per a l’alumnat de 5è i 6è a les 9:00 hores; per a 3r i 4t a les 9:20 hores; i per a 1r i 2n a les 9:40 hores. A més de la bicicleta cal portar casc, roba i calçat esportiu. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer en: https://pinoso.i2a.es/CronosWeb/Login

La tècnica de Joventut, Natalia Rico, ha presentat activitats com l’eixida de rafting a Blanca, que tindrà lloc el dissabte 20 d’abril, dirigida a població en general, donat que poden anar famílies completes. Té prevista la seua eixida des del Pavelló Enrique Tierno Galván a les 9:00 hores i tornada a les 15:00 hores. Les inscripcions ja estan obertes al Centre Cultural i el preu és de 19€, que inclou autobús i esmorzar.

Com a novetat, el 25 d’abril per la vesprada es portarà a terme el taller de cuina saludable “Explorant la Cuina Japonesa, Washoku”, amb l’elaboració de dos plats. És un taller gratuït, sense inscripció, i està dirigit a joves entre 14 i 30 anys. Es farà a la Cuina Didàctica de la Casa de Don Pedro.

El XIX Concurs de Coreografies i Playbacks serà el 27 d’abril, al Teatre auditori. Natalia Rico ha dit que n’hi ha grups apuntats que porten ja un temps preparant el seus balls i també hi ha prevista la presència d’un grup que tindrà una actuació especial. Les entrades, a 5 euros, es poden aconseguir en agendapinoso.es.

La tècnica de Cultura, Belén Jara, ha anunciat que el dijous 18 d’abril s’inicia la campanya amb l’activitat “La Magia de la relajación”, enfocada a qualsevol persona que estiga patint situacions d’estrès per raons de treball o exàmens. Serà al Centre Cultural, de 18:00 a 20:00 hores i la inscripció és gratuïta, en el Centre Cultural. Es requereix portar estoreta, coixí i manta.

I dins el Festival de les Arts Escèniques de la Diputació d’Alacant, el diumenge 21 d’abril es podrà gaudir al Teatre Auditori de l’actuació de màgia i mentalisme a càrrec de Tony Bright, que està girant per tota Espanya amb el seu espectacle “Volver a creer”.

En matèria de Medi Ambient, la regidora Silvia Verdú ha presentat la ruta amb bicicleta i xarrada d’educació ambiental per la zona de Les Carolines i els horts urbans que ha preparat l’educador ambiental Andrés Sogorb. L’eixida serà des de la seu de la Policia Local a les 10 del matí i te un nivell fàcil, amb una distància de 6km aprox. Es requereix portar bicicleta, equip de protecció i aigua. L’esmorzar és gratuït.

L’alcalde Lázaro Azorín ha tancat la presentació felicitant a les persones, col·lectius i organismes implicats en la preparació de les activitats de la campanya i animant a la ciutadania pinosera a participar en estes activitats, “que la gent s’informe a través de les xarxes socials, anant a l’ajuntament o al centre cultural i faça la seua inscripció. A més, moltes de les activitats es portaran a terme en el nostre entorn natural”.

TRIPTIC 2024 SETMANA DE LA SALUT

Te puede interesar