La Fira d’Educació a l’Estudiant serà el 12 d’abril

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Cultura y juventud, Destacados, Educación, educación secundaria, Formación, General, Noticias

La Fira d’Educació a l’Estudiant serà el 12 d’abril

Molts joves estudiants es troben en un canvi d’etapa educativa i no tenen clar quin és el seu futur acadèmic i laboral.

Per això, l’Ajuntament del Pinós celebra cada any la Fira d’Educació, en un sol espai obtenen informació detallada sobre graus universitaris, cicles formatius, màsters, postgraus, ensenyaments artístics, esportives, i més.

Este dijous, 4 d’abril, s’ha presentat a la Casa de Sr. Pedro l’edició de 2024 a càrrec de l’edil de Joventut i Educació Silvia Verdú i les tècniques Belén Jara i Natalia Rico, per a explicar com es desenvoluparà.

La tècnica Natalia Rico ha destacat que no sols s’enfoca a la població estudiantil, també a les seues famílies i població en general, perquè és una decisió que pot marcar la diferència a l’hora de decidir sobre el seu futur acadèmic i professional. Per a ells s’ha dedicat una taller de “Orientació Educativa i Laboral” el dijous 11 d’abril en el Centre Cultural. Una ocasió perfecta per a resoldre’s dubtes i ajudar als fills en la presa de decisions. Requerix inscripció prèvia que poden realitzar en el propi centre.

I el divendres 12 d’abril, en horari de 9 a 14 h, tindrà lloc la Fira d’Educació a l’Estudiant. El gimnàs de l’IES José Marhuenda Prats del Pinós serà l’espai on es concentrarà l’activitat, amb diferents parades d’acadèmies, instituts, universitats i empreses de diversos indrets  que promocionaran la formació en oficis amb alta demanda en el mercat laboral actual.

La jornada finalitzarà amb una taula redona, que comptarà com es habitual amb la participació de ex alumnes del centre educatiu explicant els distints camins recorreguts en les seues vides estudiantils i laborals, amb la finalitat d’encoratjar les persones més joves a escollir el camí que desitgen.

A este respecte, la Técnica Belén Jara ha volgut ressaltar que no “és fàcil que es desplacen fins al Pinós les universitats, instituts o entitats privades , és una oportunitat única de tindre els recursos al nostre abast que no hem de desaprofitar”.

Per la seua banda, la responsable de les àrees de Joventut i Educació, Sílvia Verdú, també ha remarcat el paper d’esta jornada per al futur dels nostres jovents,  destacat la tasca de coordinació i preparació de les activitats, tant des de l’Ajuntament com per part de l’IES José Marhuenda Prats.

La regidora també ha anunciat que per al proper curs  escolar s’està treballant des de l’ajuntament per a ampliar l’oferta del servici de transport també en horari de vesprada (de 15 a 21 h.) amb el que seria major el nombre de persones que podrien aprofitar este servici per a la seua formació. Actualment són prop de 60 persones les que es desplacen als matins a altres centres de formació especialitzada de Monòver, Elda i Petrer. Per a l’edil és “Una necessitat real”.

Per a potenciar encara més l’orientació es comptarà amb els servicis d’orientadors de del centre educatiu i de l’àrea de joventut.

 

Te puede interesar

Ir al contenido