Igualtat concentra en la primera quinzena de març l’agenda d’actes del Mes de les Dones

Fecha:

Categorias: Biblioteca Maxi Banegas, Concejalía igualdad, Cultura y juventud, declaración institucional, Destacados, Dia de la Dona, General, Noticias, Policía Local, SS.SS. e Igualdad

Igualtat concentra en la primera quinzena de març l’agenda d’actes del Mes de les Dones

La Regidoria d’Igualtat ja te tancada la programació d’activitats per a commemorar, un any més, el Dia Internacional de les Dones. Enguany l’agenda s’ha concentrat en les dues primeres setmanes del mes, evitant coincidir amb les celebracions de la Setmana Santa.

La regidora d’Igualtat, María José Moya, juntament amb la coordinadora de Serveis Socials, Laura Martínez, han donat a conèixer este dimecres l’agenda d’activitats a través de la radio municipal.

El divendres dia 1 hi haurà sessió de cinema-fòrum, a les 17:30h i a la Seu d’Associacions, organitzada per la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” i amb la col·laboració del Club de Lectura “Maxi Banegas”, El tema triat girarà entorn a l’escriptora Sylvia Plath, i en acabar, a les 20:00h, tindrà lloc la concentració silenciosa a la plaça de l’Ajuntament. Per a la regidora, “si sempre es important acudir a la concentració en suport deles víctimes de la violència masclista i per demanar que deixe d’existir, fer-ho l’1 de març és si cap molt més simbòlic”.

Per la nit, al teatre auditori, es podrà gaudir de “Senyores de la comèdia”, monòleg de Maria Juan. L’espectacle, que serà a les 10 de la nit, te un preu de 3 euros, diners que es destinaran a benefici de la delegació local de l’Associació Alicante para la Lucha contra el Cáncer. Les entrades es poden aconseguir acudint els divendres de vesprada a la seu de l’associació, a partir de les 18 hores.

Per als dies 5 i 6 de març s’ha previst el taller “Descobrix el sòl pelvià”, que es portarà a terme al Centre Cultural, de 17:30 a 20 hores. Estarà a càrrec de la fisioterapeuta Marina Romeu Rosa i cal inscripció prèvia en el departament de Serveis Socials. La regidora ha recordat que “fa uns dies es va anunciar l’activitat per a que la gent poguera inscriure’s i ha segut tanta la demanda que s’ha ampliat a un dia més i també s’han cobert totes les places; encara així, continuem rebent solicituds i per a més avant estem intentant tancar una altra sessió”.

El 7 de març hi ha dues activitats. La primera per a públic infantil i familiar, el contacontes “Contem Igualtat”, a càrrec de El paraíso del cuento, que será a les 17.30 hores a la Biblioteca Maxi Banegas. “Hi haurà una sorpreseta per a la població infantil que assistisca, una activitat participativa”, ha comentat Laura Martínez.

Una hora després se procedirà a la inauguració de l’exposició “Dones de la República fent historia”, amb la participació de Carmen García, comissaria de l’exposició, i Elena Simón, experta en coeducació. Serà al Centre Cultural El Pinós i es podrà visitar fins al 22 de març. La regidora d’Igualtat ha agraït a Dones en Acció de Xirivella que puga vindre esta exposició al Pinós.

Els actes commemoratius del 8 de Març comptaran un any més amb les Balconades dedicades a les Dones, que decoraran la plaça de l’ajuntament i els seus voltants, així com l’acte institucional en el qual participaran els centres escolars i col·lectius socials del municipi, a qui la regidora María José Moya i la coordinadora de Serveis Socials, Laura Martínez, han agraït la seua col·laboració cada any, creant obres molt vistoses i amb missatge. De fet, han recordat que també estaran exposades les balconades d’altres anys. L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia i inclourà la presentació del II Pla Municipal d’Igualtat del Pinós.

La Volteta a Peu per la Igualtat 2024 es portarà a terme la vesprada del dissabte 9 de març, a les 17:30 hores, amb eixida i arribada en la plaça de l’Ajuntament. Com és costum, en acabar el recorregut es procedirà a la lectura de manifest, enguany a càrrec d’Isabel Ferri, Oficial de la Policia Local del Pinós. La regidora ha comentat que “estan en procés les samarretes de esta activitat, encara que no han volgut anunciar el color d’enguany. Sempre es tracta d’un acte multitudinari sempre i en acabar hi haurà berenar i música. Anem a intentar que la setmana que ve ja es puguen adquirir, com l’any passat, per evitar cues el mateix dia”.

Per al diumenge 10 de març s’ha programat una nova edició del Taller de Ioga i Autocura, a càrrec de la professora Irene María. És gratuït, però cal inscripció prèvia, donat que es portarà a terme al Centre Social de Santa Catalina, de 10.30 a 12.30 hores.

Una de les activitats noves d’enguany serà la taula redona “Dones empresàries i transformació digital“, que serà el dilluns 11 de març a la Casa de Don Pedro, a les 20 hores, i on es tractaran els següents temes:

  • La importància de digitalitzar les empreses i adaptar-se al mercat actual
  • Ajudes Kit Digital per a transformació digital.
  • Experiències de transformació digital d’empresàries de la província

A hores d’ara encara queden per tancar algunes de les persones que intervindran, però es contarà amb empresàries locals i d’altres localitats i l’hora triada, les 8 de la vesprada, és per a que puguen assistir les empresàries del poble.

I per al divendres 15 de març s’ha previst la xarrada titulada “Empoderament de les dones amb discapacitat”. Comptarà amb la participació de la diputada autonòmica Laura Soler, la presidenta de l’associació Iguals i Sense Traves, Lucía Gómez, i María Dolores Furió, dissenyadora gràfica i experta en comunicació. Serà al Centre Cultural, a partir de les 18.30 hores. Per a María José Moya, les ponents son exemples de capacitat i valentia i compartiran amb el públic les seues experiències personals.

Per altra banda, la coordinadora Laura Martínez ha explicat que del 6 de març al 17 d’abril també es portarà a terme el Projecte “Crisálida: Projecta el teu futur, hui”, amb dones beneficiàries de la Renda Valenciana. S’encarregarà d’oferir-lo Fernando Ventura, alumne en pràctiques de Treball Social de la Regidoria de Serveis Socials del Pinós. L’activitat ja te cobertes totes les places i es farà els dimecres en horari matinal, al Centre Cultural, per a que les dones tinguen la capacitat de treballar la seua trajectòria laboral i personal.

Clica sobre el cartell per accedir al document PDF

Te puede interesar

Ir al contenido