Casimir Romero ha presentat hui al Pinós el documental “Un bon home” dins les IV Jornades de Memòria Històrica i Democràtica

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Destacados, General, Noticias, participación Ciudadana, patrimonio

Casimir Romero ha presentat hui al Pinós el documental “Un bon home” dins les IV Jornades de Memòria Històrica i Democràtica

Dins de les IV Jornades de Memòria Històrica i Democràtica que s’estan celebrant este mes al Pinós, hui dimarts, 20 de febrer, s’ha projectat en el Centre Cultural el documental ‘Un Bon Home’, de Casimir Romero.

L‘edil de Participació Ciutadana i Patrimoni, César Pérez, al costat de l’arxivera municipal i tècnica de Patrimoni, Clara Pérez, han presentat a Casimir Romero, destacant d’ell que és un home polifacètic i coneix el Pinós per la seua labor divulgativa sobre les construccions en pedra en sec; i a més cultiva altres facetes, com la de recuperar i donar a conéixer receptes gastronòmiques tradicionals a través de les xarxes socials o el seu llibre Cuina Nostra.

El documental és un treball audiovisual que parla de la trajectòria vital d’un veí de Terrateig (La Vall d’Albaida), Joan Montagut, que després de combatre en la Guerra Civil va ser declarat desafecte al règim franquista per ser fill d’un edil socialista de l’ajuntament republicà de Terrateig i nebot d’una tia que va ser alcaldessa del poble.

Abans del conflicte bèl·lic, quan era xicotet va emigrar al sud de França amb els seus pares i el seu germà major, Rafel, ja que la plaga de la filoxera havia arrasat les vinyes de la vall.

En 1936, en produir-se el colp d’estat contra la República, i amb 21 anys, va marxar al front. Com sabia llegir i escriure, va estar en un destacament de telègrafs i radiocomunicacions.

Acabada la guerra, després de passar uns dies a casa, va ser deportat als camps de treballs forçats del Marroc i allí va estar quatre anys, fins que va tornar destrossat física i moralment, el que marcaria la resta de la seua vida.

MÉS FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido