Pares, mares i docents coneixen els riscos de l’abús de les pantalles en els infants

Fecha:

Categorias: CENTRE CULTURAL EL PINÓS, Cultura y juventud, Educación, EIM LA COMETA, General, Noticias, Pinoso

Pares, mares i docents coneixen els riscos de l’abús de les pantalles en els infants

L’abús en l’ús de les pantalles produeix retards en el desenvolupament dels xiquets i xiquetes, així ho ha assegurat Nicolás Condés, coordinador de l’àrea de prevenció de la Fundació Noray Proyecto Hombre Alicante que ahir va oferir una xarrada sobre l’ús responsable de les noves tecnologies.

La tècnica de Joventut, Natalia Rico assegura que és important conèixer els riscos de les noves tecnologies que afecten des d’edats molt primerenques i per això des del departament juntament amb la direcció del centre educatiu, van decidir ampliar les xarrades sobre esta qüestió en la campanya de prevenció: “Fa uns anys vam introduir la xarrada en els col·legis i enguany per primera vegada també ho hem fet a l’Escola Infantil” explicava Natalia, que afegia què hem de saber com gestionar i educar en una societat tecnològica, perquè això no afecte el desenvolupament dels nostres xiquets i xiquetes.

La preocupació de pares i mares és evident, els seus fills i filles han nascut en una nova era tecnològica i es pregunten com els afecten les pantalles i quines conseqüències tenen en el seu desenvolupament, les seues relacions socials i en la seua salut.

Nicolás Condés, va afirmar que els infants fins a 2 anys no han de veure cap tipus de pantalla, perquè els estudis avises que poden ser perjudicials per al seu desenvolupament. Als pares i mares i docents d’infantil va tractar d’explicar com funcionen estes tecnologies de forma pràctica, amb la participació del públic i exemples perquè assegura que les familias han de ser conscients dels riscos. El paper del pare i la mare és un paper educador i per tant han de guiar, posar límits i ser model per als seus fills i filles.

Els participants en la xarrada van poder compartir els dubtes sobre l’educació dels seus fills i filles en referència a estes qüestions tecnològiques, que es podrien resumir a reduir el temps de les pantalles, conèixer els codis i respectar-los i fomentar la comunicació amb els xiquets i xiquetes.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido