El programa Terra Viva d’À Punt es fa ressò de les característiques del Monte Coto

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Medio ambiente, Noticias

El programa Terra Viva d’À Punt es fa ressò de les característiques del Monte Coto

El Paratge Natural Municipal del Pinós Monte Coto serà protagonista d’un reportatge del programa de la televisió autonòmica À Punt, Terra Viva.

Les característiques a nivell natural, medi ambiental i també la relació cultural són els element que han cridat l’atenció del promotors del programa. Toni Esteve, reporter del programa explica les raons per les que el paratge ha sigut elegit per formar part de la graella de Terra Viva “ens va cridar l’atenció el patrimoni que teniu ací, este lloc és espacial dins del terme, compta amb una vessant de flora i fauna, però també la espacial relació de les canteres crea una unió única amb la gent del poble”

Este matí han estat gravant entrevistes i recursos per al programa que s’emetrà al llarg de l’estiu. La Regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, el director de Yorick Teatre i impulsor del Teatre a la Cantera Restaurada, Xavier Monzó, la tècnica de SAlut Ambiental, Amanda Albert i Pilar Leal, monitora del Voluntariat Ambiental han estat els entrevistats. Cada un d’ells ha explicat les característiques del paratge, un lloc que uneix natura, cultura, educació i turisme i que va ser declarat Paratge Natural Municipal l’any 2015. A més al Monte Coto es concentren diversos projectes de millora de la biodiversitat, i de recuperació i conservació dels hàbitat i poblacions d’amfibis, diverses rutes senderistes i altres activitat que inclouen l’acampada, sense oblidar la llavor del voluntariat medi ambiental que enguany compleix 23 anys des de la primera vegada que es va portar a terme al Pinós.

Per a Sílvia Verdú, regidora de l’àrea de Medi Ambient, que el programa Terra Viva es faja ressò del paratge suposa un orgull per a tots els pinosers i pinoseres “que Terra Viva porte a totes les televisions imatges del nostre paratge i done a conèixer les singularitats i tot el que fem i oferim a nivell turístic i medi ambiental és tota una satisfacció. Crec que és un paratge molt bonic, que podem disfrutar tots i que ha fusionat el medi ambient i la cultura i que això arribe a la televisió és perquè realment mereix la pena. A més també és un motor econòmic, el turisme en aquesta època que ara vivim amb el Covid, ha fet que la gent busque este tipus de turisme més tranquil i volem fomentar que tenim este paratge, el refugi, les sendes i totes les activitat i que À Punt es faja ressò de tot açò ens ajuda moltíssim”.

El programa s’ha gravat este matí en diferents punts del paratge, on han destacat, les activitats i projectes medi ambientals, la relació cultural del paratge i el voluntariat. Terra Viva, s’emet tots el dies de dilluns a divendres a les 13 hores, el reportatge del Paratge Municipal Monte Coto del Pinós es podrà veure este estiu i formarà part de la graella de la programació a nivell autonòmic.

Te puede interesar

Ir al contenido