El 29 de desembre hi ha donació de sang al Centre Cultural

Fecha:

Categorias: Destacados, General, Noticias, Sanidad

El 29 de desembre hi ha donació de sang al Centre Cultural

  • Entre les persones que s’animen a donar es sortejaran diversos regals gentilesa de firmes locals

 

“Este Nadal dona sang, regala vida” és el lema de la donació extraordinària que tindrà lloc el divendres 29 de desembre al Centre Cultural El Pinós, de 17 a 20:30 hores, dins les festes de Nadal.

Donar sang és una necessitat social i ha de formar part de les nostres vides. Per això, des del Centre de Transfusions i la Regidoria de Sanitat es convida novament a la societat pinosera a ser solidària.

A més, aquelles persones que vagen a donar sang rebran un detall nadalenc elaborat per l’Associació Iguals i Sense Traves i participaran en el sorteig de diversos regals: Un lot de pastes nadalenques de Panadería Maruja, un panettone de Bollería Montserrat i dos packs de vi, amb dues botelles cadascun, gentilesa de Bodegas Pinoso.

Cal recordar que per poder donar s’han de complir uns requisits mínims, com tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 Kg, no acudir en dejú i prendre més líquids de l’habitual durant les 24 hores anteriors a la donació.

Abans de donar, un metge examina a la persona que acudeix a donar per a determinar si ho pot fer. Una donació de sang sol durar uns 15 minuts aproximadament i no implica cap risc per a la salut. Després de la donació, la sang es reposa amb la ingesta d’aliments, especialment líquids, i un lleu descans.

La sang és un medicament vital que no es pot fabricar ni comprar i és essencial per a seguir tractant a pacients hospitalitzats.

Te puede interesar

Ir al contenido