Des del 19 de gener, el Pinós posarà en marxa Justiprop, un nou servei d’orientació jurídica de proximitat

Fecha:

Categorias: Noticias

Des del 19 de gener, el Pinós posarà en marxa Justiprop, un nou servei d’orientació jurídica de proximitat

L’Ajuntament del Pinós, a través del departament de Serveis Socials, posarà en marxa a partir del dijous 19 de gener el servei Justiprop, que oferirà orientació jurídica de proximitat per a la població de la localitat que completa el servei gratuït de “Justícia Pròxima” que es va iniciar fa uns mesos amb la implantació de l’oficina Mediaprop.

Justiprop es presta amb la supervisió i finançament de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, així com amb la col·laboració del Consell Valencià de Col·legis de l’Advocacia.

En el cas del Pinós, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant és l’encarregat de prestar el servei en el Consistori, a través dels seus professionals de l’advocacia.

Tal com ha explicat en Radio el Pinós l’edil de Serveis Socials, María José Moya, “gràcies a Justiprop la ciutadania del Pinós disposarà d’una eina que li permetrà accedir es manera més senzilla a tota mena de gestions jurídiques i processos complexos, perquè es tracta d’un servei gratuït d’informació, acompanyament i assessorament, sense haver de desplaçar-se”.

Consisteix a informar dels serveis que presta l’administració de la Generalitat Valenciana i altres administracions i organismes públics en matèria de justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets.

Per a Teresa Benedito, subdirectora Genera Accés a la Justícia i Promoció dels Drets, que també hem tingut l’ocasió de parlar “el personal d’aquest servei assessora i orienta jurídicament amb caràcter previ al procés i també dona suport per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia”, convertint al Pinós en municipi pioner a la província d’Alacant a l’hora d’impulsar aquest servei, que es finança amb fons de la Generalitat Valenciana.

L’atenció al públic es prestarà tots els dijous al matí, de 10.00 a 14.00 hores, en el Centre Cultural El Pinós.

Per a accedir a Justiprop s’ha de sol·licitar cita prèvia, de manera presencial a l’Ajuntament del Pinós, o trucant al telèfon 966 97 02 50

Te puede interesar

Ir al contenido