Xiquets i xiquetes que participen en el projecte de Promoció de l’Èxit Escolar de Creu Roja han conegut hui l’aiguamoll del Prado

Fecha:

Categorias: Noticias

Xiquets i xiquetes que participen en el projecte de Promoció de l’Èxit Escolar de Creu Roja han conegut hui l’aiguamoll del Prado

Un grup de xiquetes i xiquets que prenen part en el projecte de Promoció de l’Èxit Escolar de Creu Roja s’han desplaçat este dimecres a l’aiguamoll del Prado per conéixer les activitats de conservació de flora i fauna que porta a terme l’Ajuntament del Pinós.

La regidora de Medi Ambient i Serveis Socials, María José Moya, junt al biòleg municipal José Carlos Monzó i membres del voluntariat ambiental, s’han encarregat d’explicar i mostrar el treball que es fa per afavorir la supervivència dels exemplars de peixos o granotes que hi ha a les basses i el canal del Rodriguillo, convidant-los a participar en l’eliminació d’algues que dificulten els seus moviments en l’aigua.

Cristina Rodríguez Mira i Nines Collado són les voluntàries de Creu Roja que han acompanyat al grup de xiquets i xiquetes. Per a Nines, “es tracta d’una eixida per a que es vagen conscienciant d’aquells racons mediambientals que poden trobar al municipi del Pinós, aprenguen un poc sobre la natura I que en un futur es puguen animar a fer-se voluntaris”.

El programa Promoció de l’Èxit Escolar de Creu Roja Joventut treballa per millorar la qualitat de vida de la infància i la joventut en dificultat social i està destinat a xiquets, xiquetes i jovens d’entre 6 i 16 anys que presenten dificultades en el procés d’ensenyament-aprenentatge. El projecte es desenvolupa amb tallers d’hàbits saludables, de gestió emocional, d’oci i temps lliure, o de medi ambient, com el cas de la portada a terme hui.

Per a la regidora María José Moya, “hui hem acordat amb Creu Roja obrir estes activitats als més xicotets, ara que ja no tenen col·legi. Es una manera de començar a apreciar l’entorn natural i esperem que comenten esta experiència als seus companys i companyes que hui no han pogut vindre, perquè estan descobrint que hi ha peixos, tortugues, ranes… Es una manera de respectar el medi ambient des del coneixement i aprendre a estimar el nostre entorn”.

Com ha dit Moya, la de hui és una activitat que se suma a totes les que s’aniran fent al llarg de l’estiu, i espera que la gent s’anime a participar en el Voluntariat Ambiental.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido