Concentració silencioses per a dir prou a la violència masclista i lgtbifòbica

Fecha:

Categorias: Noticias

Concentració silencioses per a dir prou a la violència masclista i lgtbifòbica

Esta vesprada ha tingut lloc una nova concentració silenciosa per a mostrar la seua repulsa a la violència de gènere davant els assassinats a les dones i menors dels últims diez.

A les 20 hores i a les portes de l’ajuntament, la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” ha convocat una nova concentració silenciosa per mostrar la seua repulsa a la violència masclista i lgtbifòbica  i mostrar el seu suport a les víctimes i famílies.

Empar Tormo de la plataforma el Pinós contra la violència de gènere, ha segut l’encarregada de començar l’acte recordant que en 1992, l’assemblea General de les Nacions Unides va proclamar Dia Internacional de les Cooperatives per a celebrar el centenari de l’establiment de l’Aliança Cooperativa Internacional, encara que no és fins a 1995 quan se celebra per primera vegada de manera oficial cada primer dissabte del juliol el Dia Internacional de les Cooperatives.

Per la seua part, Inma Alber s’ha encarregat de llegir el manifest en el que el Centre Internacional d’Educació (CIDE), cooperativa d’ensenyament van llegir a Palma el 8 de març, en el que la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears i L’Associació Dones Cooperatives feien una crida a la societat a sumar-se a les actuacions per reivindicar els canvis necessaris per a construir un món més just i més igualitari.

En la concentració de hui integrants de la plataforma i l’edil d’Igualat, Mª José Moya i la regidora de Festes, Elisa Santiago han donat a conèixer les xifres de víctimes mortals.

Des de 2003: Un total de 1.263. En el que portem d’any 2024, la xifra es de 19 víctimes.

Menor d’edat: 62 assassinats des de 2013, i 9 víctimes en el que portem d’any.

446 Orfes i òrfenes menors d’edat des de 2013, i 13 en 2024.

Denúncies rebudes enguany: 45.899

Telefonades al 016 este any: 42.604

Dades arreplegades en data de hui divendres 5 de juliol

Te puede interesar

Ir al contenido