Tot preparat per a la Setmana de la Mobilitat al Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Concejalía Medio ambiente, Noticias

Tot preparat per a la Setmana de la Mobilitat al Pinós

  • La regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, ha presentat hui el calendari d’activitats junt a l’oficial de la Policia Local, Isa Ferri, a la Rràdio municipal

Un any més, l’Ajuntament del Pinós promourà entre la població la mobilitat sostenible amb una sèrie d’activitats de conscienciació per a que no s’use el cotxe en trajectes curts, fomentant la pràctica esportiva, els desplaçaments a peu i la utilització de vehicles no contaminants, com destacava la regidora de Medi Ambient, Sílvia Verdú, en la presentació de la programació prevista en la ràdio municipal.

Les activitats al Pinós de la Setmana Europea de la Mobilitat estan organitzades per les regidories de Medi Ambient, Joventut, Educació i Policia, amb la col·laboració de la Direcció General de Trànsit, que s’ocuparà d’oferir unes xarrades sobre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport per als alumnes de 6é de Primària i 2on d’ESO, i altra sobre hàbits de mobilitat segura i sostenible en l’adolescència per a alumnes de 4rt d’ESO.

Per a Isa Ferri, oficial de la Policia Local, són iniciatives encaminades a que l’alumnat vaja adquirint hàbits sostenibles i respectuosos, i des de la DGT, que veu molt possitiva la iniciativa posada en marxa al Pinós, reiteren la seua col·laboració en les activitats que porten a terme els municipis en favor de la mobilitat sostenible, construint pobles i ciutats per a les persones.

També hi ha programades eixides en bicicleta amb la Policia Local per zones del municipi, dirigides a 3er Cicle i 2on d’ESO, i els dies 23, 24 i 25 en les entrades i eixides als centres educatius es donarà prioritat al peató.

El diumenge dia 27 es celebrarà la Festa de la Mobilitat, que consistirà en una ruta familiar en bicicleta fins la pedania de les Enzebres, on els participants tindran activitats d’animació i un esmorzar per a tots i totes.

La regidora Silvia Verdú ha agraït la coordinació que ha hagut entre les regidories implicades a l’hora de planificar la completíssima programació que s’ha preparat enguany.

De totes formes, per a ella no tindria cap sentit si la ciutadania no creguera en estes iniciatives, i per això anima a tot el món que aposte per la mobilitat sostenible, donat que hem de ser models per als nostres xiquets i xiquetes.

Verdú opina que “la societat ha de pensar en la importància d’este tema i posar de la seua part. De vegades agafem el cotxe per a anar molt prop quan caminant arribariem abans, donat que moltes vegades perdem temps trobant un lloc on aparcar”.

La regidora també ha comentat que li agradaria “que es crearen zones segures al casc urbà, lliures de trànsit de vehicles sobretot als voltants dels centres educatius, encara que és conscient que això s’ha d’anar implantant pas a pas. No volem que es quede només quan arriba la Setmana de la Mobilitat”.

 

Te puede interesar

Ir al contenido