“Terres de cinema” dedica un capítol a la pel•lícula “Orson West” rodada al Pinós i al Carxe

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

“Terres de cinema” dedica un capítol a la pel•lícula “Orson West” rodada al Pinós i al Carxe

Aquest divendres, a les 21.45h, À Punt Mèdia estrena un nou capítol de la sèrie documental “Terres de cinema”. En aquesta entrega, s’ha triat la pel·lícula “Orson West” del director pinoser Fran Ruvira.

L’equip de la sèrie viatja fins a esta localitat del Vinalopó Mitjà per recordar amb els veïns i veïnes el rodatge de la pel·lícula i reflexionar sobre els temes del film, des del valor sociolíngüistic de la zona, el patrimoni de la pedra seca o la desaparició dels cinemes del poble.

En la gravació del capítol han participat extres de la pel·lícula, així com diferents experts que contextualitzen el film des de diferents vessants. El capítol parteix del treball sobre el cinema local realitzat pels alumnes d’una classe de primària del col·legi Sant Antón. Després del capítol, s’estrenarà la pel·lícula.

Terres de cinema

La sèrie es compon de 13 capítols produïts per l’Andana Audiovisual. Es tracta d’un mosaic d’històries i el seu reflex en el cinema per intentar comprovar com el cinema deixa petjada en les persones i els espais, i és capaç de crear històries davant i darrere de la pantalla. Cada capítol servirà per a establir una mirada sociològica de com hem aprés del cinema i la seua relació amb la realitat a través del testimoni d’experts.

El cinema es converteix en una excusa per buscar els referents reals o el reflex dels personatges de ficció i tractar d’una forma transversal alguns temes com la despoblació rural, la biodiversitat…

En definitiva, és una sèrie situada en la frontera entre la ficció i el documental per trobar històries curioses, emocionants i divulgatives, enfrontant la ficció del cinema amb els protagonistes i territoris reals.

Te puede interesar

Ir al contenido