Solidaritat i bon cinema per recordar el Dia Mundial de l’Alzheimer

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Destacados, General, Noticias, Sanidad

Solidaritat i bon cinema per recordar el Dia Mundial de l’Alzheimer

Encara que el Dia Mundial de l’Alzheimer es commemora el 21 de setembre, esta vesprada ha tingut lloc al Pinós la projecció de la pel·lícula “Els dies de la nit”, del cineasta alacantí Ángel Puado, al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, amb una finalitat benèfica, la d’ajudar econòmicament l’Associació Respir i que puga continuar amb els seus tallers i activitats de suport a les persones del municipi que pateixen la malaltia d’Alzheimer i les seues famílies.

Abans de projectar-se la pel·lícula la secretària de l’Associació, Andrea Poveda, s’ha dirigit als presents per a agrair-los especialment la presència i sensibilitat amb la malaltia participant en l’activitat, també ha aprofitat l’oportunitat per a parlar de la labor tan important que està desenvolupant el col·lectiu tant per a malalts com per a les seues pròpies famílies.

També s’han dirigit al públic l’actriu pinosera Reme Carbonell, que forma part del repartiment, explicant que la seua incursió en el mon del cinema ha sigut molt especial sobre tot per participar en aquesta pel·lícula amb tanta sensibilitat cap a l’Alzheimer.

L’acte ha comptat amb l’assistència del seu director, Ángel Puado, qui ha destacat com s’ha tractat la malaltia en la cinta sense caure en el dramatisme absolut ni l’humor innecessari.

L’alcalde del Pinós ha agraït al director que accedira a cedir la pel·lícula per a projectar-la amb caràcter benèfic i també que comptara amb la participació de l’actriu pinosera Reme Carbonell en el rodatge. També ha destacat que amb aquesta iniciativa solidaria  “volem sensibilitzar a la gent per a que comprenga el que suposa esta malaltia y estem molt contents de veure l’auditori ple, demostrant que El Pinós es un poble molt solidari”.

L’acte ha sigut recolzat per nombrós públic del Pinós i altres localitats, a més de membres de la corporació municipal entre els quals estaven l’edil de Serveis Socials Mª José Moya, l’edil de Participació Ciutadana, César Pérez i les regidores Noelia Rico i Sandra Marhuenda.

“Els dies de la nit”, rodada en 2022 en castellà i en valencià, està basada en una obra teatral del mateix nom que plasma una història de soledat compartida i imposada d’una parella d’ancians als quals res més els queda la companyia mútua i els records, encara que aquests, a vegades, són tan agres que seria millor oblidar-los definitivament.

Els papers protagonistes estan interpretats pels actors Tomás Mestre i Neus Agulló, qui donen vida a un matrimoni octogenari afectat per l’alzheimer, per contar com la malaltia els causa estralls a ells i al seu entorn, abordant el tema des d’una visió amable, intentant mostrar les diferents fases de la malaltia des del respecte.

Al terme de la pel·lícula la Juani Prats, presidenta de “Respir” i la tresorera Isabel Oliver, juntament amb la regidora de Serveis Socials, María José Moya i l’alcalde Lázaro Azorín, han realitzat el sorteig de molts regals donats per empreses i comerços locals  i han destacat que la solidaritat de la gent del Pinós i altres localitats permetrà donar continuïtat als programes que porta a terme l’associació al llarg de l’any.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido