Satisfacció general por la recuperació de la presencialitat en la Fira de Formació a l’Estudiant

Fecha:

Categorias: Noticias

Satisfacció general por la recuperació de la presencialitat en la Fira de Formació a l’Estudiant

  • Al llarg del matí, alumnat i famílies s’han interessat per les opcions formatives i professionals al seu abast.
  • Radio Pinós a emès un programa en directe des de l’IES José Marhuenda Prats per informar de com transcorria la jornada.

 

Després de no poder celebrar-la els dos últims anys per la pandèmia, durant el matí de hui divendres, el gimnàs del centre s’ha reconvertit per a acollir als diferents estands dels centres d’educació reglada i no reglada, universitats i organismes que han acudit enguany a una edició molt esperada d’aquesta Fira, que recuperava la presencialitat.

L’esdeveniment, organitzat per les Regidories de Cultura, Joventut i Educació, ha inclòs xarrades a la sala d’actes que han anat portant-se a terme mentre es produïen les visites als estands, que enguany han estat obertes tot el matí a les famílies, per a que acompanyaren als seus fills i filles al racó on volien buscar informació per aclarir quin pot ser el seu futur acadèmic o professional.

Al gimnàs, cadascun dels centres presents han estat informant de tota la gamma formativa amb la qual compten, de manera que els alumnes poden acostar-se i recollir tota la informació.

Com cada any en la Fira de Formació a l’Estudiant, Ràdio Pinós ha estat transmetent en directe un programa especial dedicat a l’esdeveniment i per on han passat multitud de participants i autoritats locals, com les regidores Neus Ochoa i Silvia Verdú.

També han passat pels micròfons de la ràdio municipal les tècniques de Cultura i de Joventut, Belén Jara i Natalia Rico, representants de les escoles, acadèmies, instituts i universitats presents, a més de membres del claustre de professorat de l’IES José Marhuenda Prats, i en representació de l’alumnat també han intervingut quatre joves estudiants de 4rt d’ESO i 2on de Batxillerat.

El programa ha conclòs amb la participació del director de l’Institut, Miguel Ángel Oliver, el vicedirector Nazario Rico, i la regidora d’Educació, Silvia Verdú, per a qui “era molt important recuperar esta fira presencial perquè l’alumnat del Pinós ha de conéixer totes les possibilitats que tenen al seu abast per decidir quin camí triar per llaurar-se el seu futur professional i apropar-los eixos recursos d’una manera més directa els ajuda a prendre eixa decisió. Per això estan hui ací tots els centres que hem convidat, per aclarir els possibles dubtes i que disposen de tota la informació que necessiten”.

La fira ha comptat amb la presència de cinc universitats, una desena d’instituts i centres educatius que oferixen que imparteixen cicles formatius i FP, a més d’altres centres i acadèmies de formacions reglades i no reglades. I les forces armades professionals han tornat a estar presents.

També han comptat amb estand el Centre Juvenil, Creu Roja El Pinós, la Biblioteca Maxi Banegas i el Centre Juvenil.

A més de les xarrades informatives que s’han portat a terme al llarg del matí, la Fira de Formació a l’Estudiant 2022 ha conclòs amb una taula redona en la que han intervingut ex alumnes que van estudiar al centre educatiu, compartint amb l’alumnat les seues respectives experiències formatives i professionals.

Enguany les participants en la taula redona han sigut totes dones: Aurora Martínez, graduada en Periodisme y actualment presentadora de Tele Sax per al grup Cableworld; Lliri Blanc Pastor, tècnic de laboratori en Química i tècnic Superior de Laboratori Clínic, entre altres titulacions; Belén Bonet, Grau en Enginyera Aeroespacial; Celia Bernal, actualment Estudiant de Relacions Internacionals en la Universitat d’Alacant; Mª del Mar López, qui actualment cursa Batxiller Artístic a Petrer; Claudia García, que va fer estudis d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i actualment treballa com a tècnica Informàtica. Suport IT en Futbol Club Barcelona; Lydia Gabó, que estudia auxiliar d’Enfermeria; i Yaiza Mira, que està fent el cicle mitjà d’Administració d’Empreses.

Durant el matí, a l’institut n’hi havia molta més activitat, perquè s’han desplaçat fins des de Monòver alumnes de 4º d’ESO de l’IES “Enric Valor”, que han compartit amb l’alumnat del mateix curs del Pinós activitats esportives, un concert i visites a la Fira.

Te puede interesar

Ir al contenido