PRESENTATS ELS ACTES DEL VILLAZGO D’ENGUANY

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

PRESENTATS ELS ACTES DEL VILLAZGO D’ENGUANY

  • La creació d’un Racó del Vi, on es podran tastar els vins de tots els cellers del poble, serà la principal novetat.
  • L’acte també ha servit per presentar a la pregonera, Pepita Albert.

El Pinós tornarà a omplir-se de visitants el diumenge 17 de febrer per celebrar els seus oritges, donat que el dia 12 complirem 193 anys com a poble.

La Mostra del Pinós Antic celebrarà enguany la seua edició número 23, juntament amb la Fira de Degustació i Venda de Productes Gastronòmics, Artesanals i Altres, que ha segut presentada hui per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, junt a les tècniques de Cultura i Turisme, Belén y Eva Jara respectivament, donant a conèixer els actes que es portaran a terme en aquesta celebració.

A banda de les activitats habituals que preparen les associacions i col·lectius, o la gran varietat de productes que es poden adquirir o degustar, l’esdeveniment inclou any rere any novetats, com serà la creació del Racó del Vi, amb dues “jaimes” on es donaran a tastar els vins de tots els cellers del poble. D’això s’encarregaran una vintena d’alumnes del Centre Integral Públic de Formació Professional “Valle de Elda”, gràcies al conveni signat fa poques setmanes amb l’ajuntament, i també estaran atenent als visitants en la carpa de Turisme.

La tècnica de Cultura, Belén Jara, ha agraït a l’ajuntament que continue apostant per aquestos actes commemoratius del Villazgo, i l’agent de desenvolupament Eva Jara confia en tenir una excel·lent climatologia eixa jornada.

PEPITA ALBERT PREGONERÁ EL VILLAZGO

A més, l’acte ha servit per presentar oficialment a la pregonera, Pepita Albert, destacant d’ella que s’ho mereix per la seua predisposició a col·laborar en tot el que es fa al seu poble.

Coneguda com “La Cabrioleta”, està molt vinculada a la vida social i cultural del Pinós. Durant 21 anys va exercir com a cuinera de l’Escola Infantil Municipal “La Cometa”, fins a la seua jubilació l’any 2016. En l’actualitat és la presidenta de l’Associació “Monte de la Sal”, a la qual pertany des de fa anys, quasi des de la seua fundació. Com a dona inquieta que és, també forma part d’altres col·lectius locals, com l’Associació de Mestresses de casa del Pinós, on és vocal des de finals del passat mes d’octubre en la nova directiva.

La notícia del seu nomenament com a pregonera va ser tota una sorpresa i hui s´ha mostrat molt agraïda per comptar amb ella per a aquesta important llavor, que intentarà fer el millor possible, recorrent la seua vida i la seua participació en el devenir del poble. Pepita, molt emocionada, ha fet extensiva la seua satisfacció a la seua pròpia família, que també s’han implicat molt en la preparació del seu discurs.

L’alcalde Lázaro Azorín ha recordat la participació de Pepita en molts moments destacats del Pinós, al temps que ha mencionat a les persones que van iniciar aquestes commemoracions del Villazgo, alcaldes i regidors, i principalment ha tingut paraules d’agraïment per a les tècniques Belén Jara, Natalia Rico i Eva Jara, perquè elles han estat presents en les 23 edicions, i per la seua coordinació amb les regidores Silvia Verdú i Neus Ochoa, pel gran treball que porta l’organització d’aquest esdeveniment. “Volem que els que vinguen al nostre poble senten El Pinós com a part d’ells”, assegurava l’alcalde en la seua intervenció.

Azorín ha segut l’encarregat de resumir tota la programació de la jornada, i ha volgut destacar també la participació de les agrupacions musicals i folklòriques que s’encarreguen cada any d’animar la jornada amb les seues músiques i balls.

CAMPANYA DE DIFUSIÓ

Hui s’han presentat els tríptics i cartells i també s’han previst promocions en premsa, xarxes socials i emissores de ràdio, a més d’una exposició que s’ha inaugurat a la Font del Cànter amb objectes relacionats amb l’aigua i les antigues fonts, motiu central del cartell d’enguany.

 

CONOCE LA PROGRAMACIÓN

 

Tríptico castellano 20190 VILLAZGO OK

Te puede interesar

Ir al contenido