Presentats els actes amb els quals la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ commemorarà el 25N al Pinós

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía igualdad, Destacados, General, Noticias, SS.SS. e Igualdad

Presentats els actes amb els quals la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ commemorarà el 25N al Pinós

  • Teatre, cinema, tallers i conferències formen part del programa donat a conéixer hui per la regidora María José Moya

 

El 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Per eixe motiu, l’agenda del mes de novembre al Pinós estarà plagada d’activitats en matèria de prevenció i sensibilització social, preparades des de la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ amb l’objectiu d’aconseguir aconseguir un canvi real en la societat en la qual prevalguen els valors d’igualtat entre dones i homes. Algunes activitats ja estan en marxa i altres allargaran l’agenda del 25n a principis de desembre.

La programació ha sigut presentada este migdia en Radio Pinós per la regidora d’Igualtat i LGTBI+, María José Moya, i la coordinadora de l’àrea, Laura Martínez.

També ha intervingut telefònicament Inma Albert, de la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere“, ja que diverses activitats estan preparades per este col·lectiu.

Enguany el primer esdeveniment és este mateix divendres, amb la representació de “Nora, Casa de muñecas”, a càrrec de Melpómene Teatro, esta nit a les 10 en el teatre auditori.

S’han programat dues sessions de cinema fòrum, una per al divendres 3 de novembre, amb la projecció del treball col·lectiu “Ferida arrel: Maria Mercè Marçal”, que comptarà amb l’assistència del coordinador del projecte i director Fran Ruvira Deltell. I l’altra l’1 de desembre, amb la presentació al públic en general dels curts del projecte Documóvil. Seran a les 6 de la vesprada i en acabar les dues sessions tindrà lloc l’habitual concentració silenciosa que cada primer divendres de mes a les portes de l’ajuntament, a les 8 de la vesprada.

El dimecres 15 de novembre s’ha programat el taller “Masculinitats Alternatives”, que tindrà lloc en el Centre Cultural i està dirigit a la plantilla de personal de l’ajuntament, dins de les accions de l’I Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós.

Un dia després, per a l’alumnat dels centres escolars s’ha previst un contacontes amb temàtica de Noves Masculinitats, a càrrec de Va de Contes.

Amb la mateixa temàtica, l’equip de Va de Contes també s’encarregarà d’oferir, el dimecres 22 de novembre, un Laboratori de Contes destinat a adolescents, a les 6 de la vesprada en el Centre Cultural.

Els dies 22 i 23 de novembre, també en el Centre Cultural, es desenvoluparà el Taller Dona TIC, a càrrec de l’ONG Cibervoluntarios, de 10 a 12.30 hores.

Avançant-se un dia a la commemoració, el divendres 24 de novembre, la plaça de l’Ajuntament tornarà a acollir l’esdeveniment central del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Acte Institucional que comptarà amb la participació de representants de la vida social i acadèmica del Pinós. Serà a les 12.00 hores i servirà per a recordar a cadascuna de les dones que enguany han sigut assassinades. En este sentit, l’edil ha lamentat que enguany s’haja produït un increment notable d’assassinats i per això creu més necessari que mai reivindicar esta efemèride.

El dimarts 28 de novembre, al matí, l’alumnat de 5é i 6é de Primària serà el destinatari d’una sessió de cinema fòrum que es desenvoluparà en el Teatre Auditori Emilio Martínez Sáez. L’activitat està organitzada conjuntament per la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere“ i la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+.

I el divendres 29, també en el Teatre Auditori, s’estrenaran els curtmetratges Documóvil (sobre violència de gènere), realitzats per l’alumnat de l’IES José Marhuenda Prats. L’activitat, que serà en horari escolar, està dirigida a tot l’alumnat del centre educatiu, que podrà comprovar la qualitat dels curts que s’han elaborat enguany gràcies a este projecte, i en els quals l’alumnat ha assumit els rols de guionistes, càmeres, producció i muntatge. Moya recorda que, igual que l’any passat, la Diputació d’Alacant va tornar a subvencionar a l’Ajuntament del Pinós perquè es desenvolupara de nou este projecte audiovisual en la localitat.

A més, dins d’esta programació es troben dos tallers, dels quals un ja està en marxa, el de “Defensa personal”, que va començar a impartir-se diumenge passat i es desenvolupa en quatre sessions fins al 12 de novembre. L’altre és el taller “Deesses: Apoderament, autoconeixement i salut femenina”, que s’impartirà els dilluns des del 30 d’octubre a l’11 de desembre.

L’edil d’Igualtat i LGTB+ anima a la ciutadania pinosera a sumar-se i participar en cada acte programat.

🎧Entrevista en Radio Pinoso

Te puede interesar

Ir al contenido