Presentats el primer pla de joventut del Pinós i la fira d’educació 2023

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

Presentats el primer pla de joventut del Pinós i la fira d’educació 2023

El Centre Cultural ha acollit aquest matí de dilluns la presentació de les activitats emmarcades en la fira de formació de l’estudiantat del Pinós 2023. Per a enguany, des de les regidories de Cultura i Joventut s’han preparat diferents actes, com la fira de formació a l’estudiantat, que l’IES José Marhuenda Prats acollirà el pròxim 31 de març de 9 a 14.

Així ho han exposat aquest mati les tècniques de Cultura i Joventut, Belén Jara i Natalia Rico, junt amb l’alcalde Lázaro Azorín i la regidora de l’àrea, Sílvia Verdú, per a qui aquesta cita està “molt consolidada”. A més, també s’ha anunciat la posada en marxa del primer pla de joventut del Pinós, per a  conéixer les necessitats i suggerències de la población més jove del nostre municipi.

Amb la presència d’universitats, centres de formació professional, acadèmies, forces de seguretat i altres ensenyaments no reglats, la fira de formació i orientació a l’estudiantat se celebrarà el pròxim divendres 31 de març a l’IES José Marhuenda Prats. D’aquesta manera, els i les joves podran conéixer algunes de les oportunitats que se’ls obrin de cara a la finalització dels seus estudis al municipi. En aquest sentit, la tècnica Belén Jara ha destacat altra activitat com és la taula redona d’exalumnes de l’institut, ja que sempre desperta interés perquè relaten com han canalitzat les seues vides, així com experiències i anècdotes del món laboral.

Abans, però, el dimecres 29 de març hi haurà una xarrada dirigida a les famílies, a càrrec de Laura Recio Nasser, tècnica d’orientació acadèmica de Novafeina. La regidora Sílvia Verdú ha detallat que està dirigida a les famílies perquè puguen conéixer les opcions de futur dels seus fills i les seues filles, així com notes d’accés i altres dades d’interés.

Pla jove: conéixer les necessitats de la joventut del Pinós

La técnica de joventut, Natalia Rico, ha anunciat l’inici del procés d’elaboració del primer pla jove del Pinós, amb una enquesta per tal que el consistori de la localitat puga conéixer de primera mà les inquietuds i les necessitats del nostre veïnat més jove. Accedir a aquest qüestionari és ben senzill, a través d’un codi QR o en aquest enllaç.

L’alcale del Pinós, Lázaro Azorín, ha agraït a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana que haja resolt favorablement la subvenció sol·licitada per l’Ajuntament del Pinós, gràcies a la qual es podrà confeccionar aquest pla i donar feina a una nova tècnica i a un dinamitzador de joventut. A més, Azorín ha posat en valor la feina de coordinació amb les diferents institucions per tal de posar en marxa iniciatives com aquestes.

Te puede interesar

Ir al contenido