Presentat el treball fi de carrera amb el qual Jorge Almarcha Ochoa va ser premiat per l’institut de Cultura Juan Gil Albert

Fecha:

Categorias: Noticias

Presentat el treball fi de carrera amb el qual Jorge Almarcha Ochoa va ser premiat per l’institut de Cultura Juan Gil Albert

La ciutadania pinosera ha volgut abrigallar al jove, Jorge Almarcha Ochoa en la presentació del seu treball de fi de grau “El Còlera: una mirada retrospectiva en la gestió d’epidèmies. El cas del Pinós i la seua provincia” que hui s’ha presentat en el Centre Cultural.

L’acte ha comptat amb la participació de la pinosera Remedios Sánchez Ferriz, catedràtica de Dret de la Universitat de València, i encarregada de presentar al jove pinoser, Graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València.

En representació de l’ajuntament també ha assistit l’edil de Festes, César Pérez, donant el seu suport igual que els nombrosos veïns/as que han acudit a l’acte. Entre elles la directora del Centre Cultural, Belén Jara i o l’arxivera municipal, Clara Pérez.

Per este treball va ser guardonat per l’Institut de Cultura Juan Gil Albert en l’última edició, contribuint al desenvolupament de la investigació en Ciències Socials i Humanitats i donant suport a les experiències complementàries a la formació docent i al desenvolupament d’actituds investigadores.

Al principi, Almarcha, volia fer el treball de fi de grau sobre la grip que va assolar Espanya, en 1918, però després de parlar amb la archivera municipal Clara Pérez, en dir-li que no hi havia molt  material d’aquell fet al Pinós i que si existia sobre el còlera, es va decantar per aquest últim tema, desprès de consultar-ho amb la seua professora.

Tal i com va manifestar a Radio Pinós, “el treball és molt interessant”, ja que ofereix noves dades sobre la història de la localitat durant cinc dècades, destacant el paral·lelisme amb la recent pandèmia, ja que en aquells anys del segle XIX ja es parlava de cordó sanitari o quarantenes.

 

Te puede interesar