“Mestres del pinzell’ una exposició per a visibilitzar dones artistes del Segle XIX

Fecha:

Categorias: Noticias

“Mestres del pinzell’ una exposició per a visibilitzar dones artistes del Segle XIX

El Centre cultural El Pinós acull a partir des de hui divendres, 10 de febrero, l’exposició ‘Mestres del pinzell’, un recull d’obres de dones artistes del Segle XIX.

La mostra forma part de les activitats que ha organitzat la Regidoria d’Igualtat de l’ajuntament del Pinós i la Plataforma El Pinós contra la violència de Gènere amb motiu del Mes de les dones al Pinós.

“Mestres del pinzell’, és una exposició itinerant realitzada per l’associació de Xirivella “Dones en Acció” i no té cap precedent a Espanya com a compendi de dones artistes

La història de l’art està repleta de dones famoses per ser muses o models que van inspirar a molts homes i a través d’aquesta exposició es fa visible l’obra de dones artistes silenciades en la història de l’art.

L’exposició recull 26 obres de autores del Segle XIX passant per quatre corrents pictòriques: Romanticisme, Realisme, Impressionisme i Post-impressionisme. Tot un ventall de diferents visions i perspectives. Totes elles tenen una cosa en comú, tenen el seu autoretrat.

Una exposició interactiva que es permet conèixer mes d’elles mitjançat una Gimcana, consta de deu preguntes, i per a a resoldre-la cal llegir i observar els panells. 

Integrants de la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere, Empar Tormos i la Regidora d’Igualtat Mª José Moya s’ha encarregat de ubicar el panells als corredors del Centre Cultural El Pinós per a que esta mateixa vesprada es puga visitar.

Te puede interesar

Ir al contenido