Presentades les activitats per celebrar el Mes de Març, dedicat a les Dones

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Noticias

Presentades les activitats per celebrar el Mes de Març, dedicat a les Dones

Demà dimarts comencem el tercer mes de l’any i, com es costum, les dones tindran especial protagonisme en les activitats que es faran al municipi del Pinós.

De fet, hi ha tota una programació d’esdeveniments que ha segut presentada hui per la regidora d’Igualtat i LGTBI+, Mª José Moya, a través de la ràdio municipal. Ha estat acompanyada per Empar Tormos i Imma Garrigós de la Plataforma El Pinós contra la violència de gènere, un dels col·lectius que també participen en la confecció del programa d’actes.

Una de les activitats és l’exposició que ja es pot veure al Centre Cultural des de fa unes setmanes. Fins l’11 de març es pot visitar “Dones de Ciència”, que posa en valor el paper jugat destacades dones en el món de la investigació.

Per a les generacions més menudes s’ha previst un contacontes per promocionar la igualtat de gènere i tallers de coeducació, que tindran lloc als col·legis San Antón i Santa Catalina del 2 al 4 de març.

Divendres dia 4, la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” portarà a terme dues activitats. A les 17:30 hores, sessió de Cinema-Fòrum, al saló d’actes de la Seu d’Associacions, amb la col·laboració del Club de Lectura “Maxi Banegas”, i a les 20 hores l’habitual concentració silenciosa, davant l’ajuntament, per rebutjar qualsevol violència contra les dones.

El 7 de març està previst inaugurar el nous senyals viaris que tindran les entrades al casc urbà dins la campanya de sensibilització contra la violència de gènere.

El centre del poble es tornarà a decorar amb les Balconades dedicades a les Dones, que s’inauguraran el dia 8 de març a la plaça de l’ajuntament i els seus voltants. La regidora ha agraït la participació dels centres educatius i col·lectius que estos dies estan treballant per elaborar-les, i eixe mateix dia explicaran el significat de les seues creacions.

El divendres 11 de març tindrà lloc una xarrada-col·loqui amb el títol “La visibilitat de les escriptores valencianes al s. XXI”. Estarà a càrrec de l’escriptora Lliris Picó Carbonell i serà al Centre Cultural. L’acte està organitzat des de la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere”, la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó-Escola Valenciana i Cau d’Arrels, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Pinós.

Dissabte 12 de març tindrà lloc la Volteta a Peu per la Igualtat 2022. L’acte es recupera després de no poder fer-lo en els últims dos anys per la pandèmia. De fet, la regidora recomana que es faça amb la màxima prudència, portant mascareta i evitant aglomeracions.. Les inscripcions seran a les 16:30 hores, amb el repartiment de samarretes solidàries, donat que la recaptació es destinarà a l’Associació Respir. L’aportació mínima serà d’1 euro. L’eixida serà a les 17 hores i en acabar es procedirà a la lectura d’un manifest.

Altra de les exposicions previstes s’inaugurarà el divendres 18 de març, a les 19 hores. Estarà dedicada a Empar Navarro i Giner, mestra republicana, i també es podrà visitar al Centre Cultural. La mostra està organitzada per la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó-Escola Valenciana, amb la col·laboració de la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere”, Cau d’Arrels i l’Ajuntament del Pinós.

I per tancar agenda, Taules Teatre presentarà el dissabte 26 de març “Hablando con la Pared”, a les 19:30 hores i al Teatre Auditori. L’obra, dirigida per José Antonio Pérez Fresco, també servirá per commemorar el Dia del Teatre. En este cas l’entrada te un preu de 7 euros i es podrà adquirir del 22 al 26 de març al propi Teatre Auditori, de 19 a 21 hores, o per telèfon al número 689867939.

Pots escoltar la presentació en este enllaç https://cutt.ly/8AqMsBq

 

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido