Presentada la programació de la Feria y Festas Pinoso 2023

Fecha:

Categorias: Destacados, Fiestas, General, Noticias, Pinoso

Presentada la programació de la Feria y Festas Pinoso 2023

  • “Serà una fira molt popular, gratuïta, per a totes les persones i amb molta música”

 

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i l’edil de festes Mª José Moya han desvetllat hui a Ràdio Pinós la programació de la Fira i Festes 2023, dies de festa que començaran de forma oficial l’1 d’agost, però que prèviament també hi hauran diversos actes.

Mª José Moya s’estrena enguany com a edil de Festes i assegura que sempre es veu distint des de dins “Estic coneixent aspectes que no coneixia i organitzar una fira és complicat, són moltes coses i totes són importants, el que es veu és la punta de l’iceberg”. Una vegada acceptat el repte i amb la programació tancada, ha explicat que enguany “els actes estan pensats per a gaudir, ballar i conviure”.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha volgut també fer consciència del complicat que ha estat organitzar la programació: “Venim d’unes eleccions locals i autonòmiques i anem cap a altres nacionals, entre mig hi han hagut també altres actes i la fira té una enorme responsabilitat i és necessària molta coordinació”.

Els actes de la Fira i Festes s’aglutinen a partir del dia 1 d’agost i es mantenen molts dels dies habituals com ara “El dia de la inauguració” amb el pregó, el primer dia de fira, “El dia de la Tercera Edat” el dijous 3 d’agost, “El dia de la paella” divendres 4 d’agost, “el dia de les disfresses” el dissabte 5 o el de “La Infància” el diumenge 6 d’agost, a més dels tradicionals “Dia de l’Ofrena” i “Dia de la Patrona”.

La música serà la protagonista en les nits de la Fira i Festes, l’edil ha dit que ha volgut que hi haguera actuacions totes les nits i diversificar la oferta musical, tant en les actuacions per a els majors o per als xiquets i xiquetes i també per a la resta amb festes de música dedicada als anys 90 i 2000 amb dj’s locals i també als 80, a més de l’actuació de l’orquesta Athenas  i el tribut al grup Mecano.

A este respecte, enguany, l’alcalde assegura que tot i que no hi ha una gran actuació per la que el públic haguera de pagar, la Fira i Festes de 2023 serà totalment gratuïta, totes les actuacions seran als diferents espais del municipi amb entrada oberta per a tothom.

Durant la Fira i Festes es seguirà contat amb algunes activitats que ja són tradicionals com ara les sessions vermut enguany a càrrec de l’Asociació de la Tercera Edad i al Jardí Monterrey els dies 1,2 i 3, “Encierro” infantil, el matí del 2 d’agost, Taules Teatre el dia 3, la banyà despres de la paella, pasacarrers, novenaris i mises i castells de focs d’artifici.

La solta de vaquetes és altra de les activitats que no poden faltar a la fira del Pinós i estes començaran el 29 i 30 de juliol i de l’1 al 9 d’agost, finalitzant amb el “Socarrat”. També ho són les barraques que obriran les portes el divendres 28 i dissabte 29 de juliol i de l’1 al 8 d’agost

La setmana prèvia a la Fira començaran les activitats amb el dia del Quintos el dimarts 25 de juliol, el dimecres serà el concurs de gatxamigues, dijous l’ensemble estiu musical de la Unió Lírica Pinosense i el dissabte 29 tindrà lloc la coronació de las Reines de la Fira i Festes.

Enguany per primera vegada s’ha preparat una BenVinguda Fira¡’23 Sabor Pinoser, es tracta d’un sopar a la Bodega Cooperativa amb vi de l’entitat que necessitarà d’inscripció i que es realitzarà a les mateixes instal·lacions on després hi haurà un concert del grup Stolen per a tot el públic.

Tant l’edil com l’alcalde han desitjat que la Fira es gaudisca, procurant ser conscient de l’esforç que suposa no tan sols humà, sinó també econòmic, però això amb volgut agrair la col·laboració i ajuda de l’anterior edil de Festes César Pérez, de la Comisió de Festes, els tècnics i també dels col·laboradors i patrocinador, assegurant que entre tots es fa la Fira i Festes del Pinós.

Te puede interesar

Ir al contenido