Presentada la 27a Campanya de Voluntariat Ambiental

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Destacados, General, Medio ambiente, Noticias

Presentada la 27a Campanya de Voluntariat Ambiental

Un any més, l’entorn natural del Pinós comptarà amb persones que estaran pendents de la prevenció de qualsevol incendi forestal i treballarà en la conservació de la flora i la fauna.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, la regidora de Medi Ambient, María José Moya, el tècnic de Medi Ambient, José Carlos Monzó, a més de les voluntàries Ana Belén Vidal i Pilar Leal, han presentat hui divendres, a la Casa Consistorial, la nova Campanya de Voluntariat que es desenvoluparà al llarg de l’estiu, a partir del dilluns 1 de juliol.

Este grup de persones treballaran també en el manteniment de zones mediambientals, així com en el control d’abocadors i altres activitats, i assistiran a les diverses accions formatives que tindran lloc estos pròxims dos mesos.

La regidora María José Moya, que ostenta l’àrea de Medi Ambient des de fa uns mesos, ha agraït el paper que fan cada estiu les persones que prenen la decisió de dedicar les seues vacances a vigilar les nostres serres i paratges, donat que la campanya sempre es porta a terme els mesos de juliol i agost. Per a ella, és important seguir apostant pel voluntariat, donat que gràcies a la seua ajuda estos últims anys s’han reduït els grans incendis.

A partir dels 16 any ja es pot participar i no existeix límit d’edat. La mateixa regidora ho va ser fa uns anys, inclòs va exercir com a monitora, i es de l’opinió que “fins que no xapem serra no coneixem els valors reals del entorn natural, per això mereix la pena cuidar-lo i evitar que un incendi el puga destruir”.

José Carlos Monzó ha explicat que el personal voluntari complementa amb la seua vigilància els treballs que realitza la Generalitat Valenciana en matèria de prevenció d’incendis. “El voluntariat sols està per a vigilar, no per a l’extinció de cap foc, són els nostres ulls per a poder actuar amb la major celeritat”, i per això anima a qualsevol persona que desitge participar perquè és una experiència molt grata i un lloc de formació i coneixement. Des de fa molt anys n’hi ha persones molt implicades, perquè conéixer el territori on vius és enriquidor. “Es tracta d’una aportació impagable i per això estem molt agraïts”.

Les voluntàries Pilar Leal i Ana Belén Vidal porten molts anys estius dedicades al voluntariat i es reconeixen unes enamorades del nostre entorn.

Pilar ho és “per l’amor que li tinc al meu poble i pel fet que el voluntariat m’ha fet descobrir el nostre pulmó verd i compartir experiències amb altres persones”. A més, li ha permés aprendre tot allò que desconeixia de la riquesa en flora i fauna que existeixen per tot el terme municipal, en especial les serres i els aiguamolls.

Per la seua banda, Ana Belén porta 12 anys participant com a voluntària al Pinós, perquè “sempre m’ha agradat la serra i el camp, no m’agrada que es creme i es una manera de tornar-li tot allò que m’han donat a mi”. Per això anima “a altres persones per a que donen el pas, donat que la gent nova sempre ens aporta moltes coses”.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín ha recordat que és primordial treballar en la conservació del medi natural per ser els pulmons verds del terme municipal i confia plenament en la labor que realitzarà l’equip de persones voluntàries, a qui desitja que esta experiència siga molt fructífera.

Per a l’alcalde, “qualsevol persona que entra en el voluntariat s’acaba enamorant del nostre entorn i els nostres paisatges i per això és un orgull presentar esta 27a edició d’esta campanya”, destacant que “les persones que passen per un voluntariat tenen una experiència a compartir”. Per això, recomana, “ara que l’alumnat de secundària ha acabat el curs, que esta seria una bona opció per inscriure’s i demostrar la seua sensibilitat i amor per la natura”.

Azorín ha recordat que diferents regidors/es han treballat el Voluntariat al llarg dels anys i així han anat venint els reconeixements i ha donat les gràcies a les persones que formen el Voluntariat cada any, destacant la coordinació que hi ha quan es produeixen situacions d’emergències i tenint clares quines són les seues competències.

L’alcalde ha aprofitat per recordar que tota la ciutadania ha de ser conscient del seu paper en el manteniment d’un municipi net, en referència a l’estat d’alguns solars on creix l’herba i no es netegen, els punts bruts on hi ha persones que dipositen brossa que no correspon o l’ús correcte dels contenidors.

Com sempre, mentre desenvolupen la seua labor preventiva, els voluntaris i voluntàries realitzaran rutes amb vehicles, tindran punts fixos de vigilància, i mantindran contacte amb els agents forestals, bombers i emergències fins que acabe la campanya a la fi d’agost.

Te puede interesar

Ir al contenido