Pepe Deltell, “el Pucho”, protagonista del Concert de Nadal

Fecha:

Categorias: Cultura y juventud, Destacados, Fiestas, General, Noticias, Pinoso

Pepe Deltell, “el Pucho”, protagonista del Concert de Nadal

  • Pels seus més de 70 anys ininterromputs com a membre de la Banda

El Teatre Auditori Emilio Martínez Sáez ha acollit el tradicional Concert de Nadal de la Unió Lírica Pinosense, en el qual no sols ha sigut la música l’única protagonista, també ho ha sigut Pepe Deltell “el Pucho”, a qui ha homenatjat la societat musical.

La vida de Pepe Deltell ha estat lligada a la música i a la Unió Lírica des de fa més de 70 anys, així ho demostraven les imatges del vídeo homenatge que s’ha projectat en el teatre. Les diapositives han fet un recorregut per la seua història musical, des de xiquet, amb 9 anys quan va entrar a formar part de la banda, la creació de l’orquestra Raswin de la qual va ser membre, certàmens, viatges, mestres, companys, amics i família han resumit els anys dedicats a la música de Pepe.

L’homenatjat, sorprés i emocionat ha agraït el gest cap als seus companys i cap a la directiva de la Societat. Pucho afirmava: “jo no sóc de parlar, jo solament sé tocar i seguiré fent-ho mentre em mantinga en peus”.

El president de la Societat, Vicente Rico, ha sigut l’encarregat de dirigir-se a José Deltell, qui ha sigut homenatjat per ser un referent per a la societat, un músic entregat i dedicat a la música i el músic que més anys ostenta com a membre de la banda, més de 70 ininterromputs. Vicente assegurava que era un concert molt especial per a la Unió Lírica i per això han tractat de reunir anteriors directors i presidents de la Societat, perquè pogueren ser presents en l’homenatge. En representació de tots ells, Paquita Falcó i Luis Miguel Tormo li han dedicat unes paraules d’agraïment i reconeixement pel bon fer tant com músic com directiu durant tants anys.

La família de Pucho ha escoltat emocionada els elogis al marit, pare i avi, i en representació de tots ells, la seua esposa Conchín també ha pujat a l’escenari per a agrair tot l’afecte mostrat durant tots estos anys.

L’actual directora de la banda, Celia Torà ha brindat un paper important en el concert a Pucho que ha rebut l’aplaudiment de públic en més d’una peça, asseverant que és un orgull per a la banda que continue exercint com ho fa.

Des de la Unió Lírica, asseguren que este és un homenatge més que merescut pels més de 70 anys de compromís i sacrifici i pel paper fonamental per a tirar cap avant esta societat.

L’edil de Cultura, Silvia Verdú també ha volgut agrair la labor com a músic de Pucho: “és un plaer i un referent per a la música, sempre ha estat en la banda i no és fàcil” assegurava l’edil que afegia: “Pucho és música, si penses en ell, sempre penses en música”.

Vicente Rico finalitzava amb un altre gest molt emotiu la seua intervenció i és que ha revelat que la Junta proposarà en la pròxima assemblea que tant Silvestre Jover, Enrique Vidal i José Deltell siguen reconeguts com a socis honorífics per la seua dedicació a la música i implicació en la Societat Unió Lírica Pinosense

El tradicional concert de Nadal, sota la batuta de Celia Torà, ha oferit un variat repertori musical en el qual no ha faltat el toc nadalenc. Esta vesprada la Banda ha interpretat: Rapsòdia Valenciana, Rhapsody in blue amb Guillermo Mondejar com a solista de piano, L’Entra de la Murta, Romance, Alma de Dios, Jingle Bells Forever, Suite Comercial Navideña i finalitzava amb un popurri de nadales populars.

Un concert, presentat per l’edil de Mitjans de comunicació, Mª José Moya, en el qual la Banda ha tornat ha deixar un molt bon sabor de boca en el públic que ha omplit el pati de butaques del teatre, entre els qui es trobaven les edils Neus Ochoa, Noelia Rico i Fàtima Benavente.

En finalitzar el concert, s’ha realitzat el sorteig d’una cistella de Nadal amb productes típics del municipi.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido