Nova concentració silenciosa davant els assassinats per violència de gènere

Fecha:

Categorias: Noticias

Nova concentració silenciosa davant els assassinats per violència de gènere

La plataforma El Pinós Contra la violència de Gènere, ha celebrat aquesta vesprada la primera concentració silenciosa d’aquest any 2023.

Com ve succeint cada primer divendres de mes des de fa una dècada, un grup de dones i homes alcen la veu en protesta pels continus assassinats de dones, per Violència de Gènere, que en l’any passat es van saldar amb 49 dones assassinades i en 1.182 des de 2003.

També cal destacar que el nombre de menors orfes per violència de gènere a Espanya va ascendir a 38 en 2022 i a 377 des de 2013.

En representació de l’ajuntament del Pinós, era present l’edil d’Igualtat, Mª José Moya.

Al final de la concentració Inma Albert en representació de la plataforma, ha llegit un comunicat on ha posat de manifest que l’any 2022 acaba amb l’assassinat de quatre dones en 24 hores, i que el 75 per cent dels crims masclistes a l’estat espanyol és produeixen al desembre.

Per això, i davant aquesta violència que no para, instem a les autoritats a augmentar els recursos i serveis d’atenció integral a les supervivents de violència masclista i al seu entorn, i a les comunitats a generar estratègies col·lectives de defensa i acompanyament.

També adverteixen als agressors i mal tractadors que si toquen a una dona, responen totes. Cap agressió sense resposta

 

Fotos 

Deja un comentario

Te puede interesar