Lucia Gandia, inaugura la Fira i Festes 2023

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Destacados, Fiestas, General, Noticias

Lucia Gandia, inaugura la Fira i Festes 2023

  • El pregó s’ha basat en dos pilars fonamentals de les festes la joventut i la dona.
  • Francisco Bernabé compon un càntic a la patrona del Pinós, la Verge del Remei

Les festes en honor a la Verge del Remei del Pinós han arrancat aquest dimarts, 1 d’agost, amb emoció, en un acte, en el qual la periodista pinosera Lucia Gandia, que actualment treballa en RTVE, ha sigut l’encarregada de donar el pregó inaugural que ha dedicat a la seua mare i la seua àvia, perquè ambdues li han inculcat l’amor pel Pinós, el seu poble.

Abans d’oferir el seu pregó s’ha dut a terme una recepció a la Casa de Sr. Pedro, sent rebuda per l’edil de Festes, Mª José Moya Vidal i l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, membres de la Corporació Municipal, Comissió de Festes, les representants de la Fira i Festes, Reines i Dames de la Tercera Edad i del Barri de Santa Catalina així com els Festers de 2023.

La pregonera ha pogut rubricar la seua signatura en el Llibre d’Or de la Vila del Pinós, acompanyada per familiars que han volgut estar al costat d’ella en una nit tan especial.

Posteriorment, les representants festeres, la Reina Infantil Lucía Rocamora Ruíz i la Reina Major Míriam Raldúa Cantó, al costat de les seues respectives corts d’honor, han sigut obsequiades amb un pergamí amb una foto personalitzada a cadascuna d’elles.

L’inici oficial de les nostres festes patronals ha tingut com a escenari el Pàrquing Municipal. En unes pantalles s’han anat projectant imatges de les festes i les protagonistes de l’acte, en muntatges preparats pels Mitjans de comunicació Municipals.

Seguidament feien la seua entrada les Corts d’Honor Infantil i Major, primer acte oficial dels festejos, per a acompanyar a la pregonera Lucia Gandia que accedia a l’escenari al costat de la presidenta de la Comissió de Festes, Elisa Santiago, l’edil de Festes, Mª José Moya, i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín.

L’edil Mª José Moya ha sigut l’encarregada d’obrir l’acte convidat als presents a gaudir d’aquests dies de convivència, retrobament i festa en tots els racons del municipi.

De presentar a la pregonera s’ha encarregat l’alcalde Lázaro Azorín, qui ha destacat d’ella que “és una persona jove i molt compromesa amb les festes pinoseres des de xicoteta, encara que ara comencem a conéixer-la més pel seu ofici de periodista i per les seues aparicions a la televisió, més concretament en TVE, des d’un territori tan meravellós com Astúries. Per això pensàrem que era la persona idònia per pregonar enguany les nostres festes”.

PREGÓ

“Mai hauria imaginat que tindria aquesta oportunitat o, almenys, no tan prompte. Però és de veres que quan estimes tant el teu poble i la seua festa perquè l’has conegut en essència, entens que açò no pots deixar-ho passar. Així que gràcies, Lázaro, per aquesta bogeria que ja m’està marcant la vida”.

Així han sonat les primeres paraules de Lucia Gandia en el seu pregó i, com ella pretenia, ha sigut molt participatiu i col·lectiu, donant veu a “qui la mereix”, la gent del carrer.

Com a bona periodista, càmera i micro en mà, Lucía ha preparat per a aquesta ocasió uns reportatges que complementaven el seu discurs. El primer vídeo ha estat dedicat als joves, ja que per a Lucia “La gent jove ha sigut, som i sereu, el motor de la festa” i el segon, a les dones de la festes, comentant que “precisament entre la joventut, regnen elles: les dones pinoseres, ambaixadores de tot un poble, una cultura i unes tradicions que només són nostra”.

Durant un moment del pregó ha sol·licitat que es posaren en peus totes aquelles dones que en aquests 45 anys han sigut representants de la festa, infantils o majors, ja que “Sereu i serem sempre part de la nostra història, i no hi ha major orgull que aqueix. El d’estimar el nostre poble i sentir-nos estimades per ell”.

En la recta final del pregó ha realitzat un esment especial a dues dones que sempre estan en l’ombra, dedicant-los el pregó. La primera la seua mare, la Fe en la qual més creu i que durant tants anys al costat d’ella han observat el pregó de Festes des del seu balcó i la segona a la seua àvia que es trobava entre el públic.

Lucia Gandia és llicenciada en ciències de la Informació, i en l’actualitat desenvolupa la seua faceta com a periodista en RTVE, a Astúries. Va ser reina de les festes l’any 2016 i enguany ha format part del jurat encarregat de triar a la reina de festes

SALVE A LA PATRONA

Després del pregó, la comitiva s’ha traslladat fins al temple parroquial, on s’ha dut a terme el càntic d’una oració a la Patrona del Pinós, la Verge del Remei. Les veus d’integrants del Cor Parroquial i l’agrupació Monte de la Sal, juntament amb les interpretacions musicals de la Societat Unió Lírica Pinosense, han fet possible aquest acte, que va nàixer a suggeriment de l’ex cura del Pinós, Francisco Bernabé, qui, aprofitant el 25 aniversari de la coronació Canònica de la Verge del Remei d’Alacant, ha volgut que aquesta oració s’interpretara en les localitats de Monòver, Petrer i el Pinós, que comparteixen devoció a la Verge del Remei.

En finalitzar, la directiva de la Confraria de la Verge del Remei ha imposat la seua insígnia als nous membres de la corporació municipal, a la pregonera i a les Reines i Dames, després de ser beneïdes pel capellà rector Manuel Llopis, i l’alcalde i l’edil de Festes també els han imposat l’escut del Pinós.

INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL

Un altre dels moments més esperats pel veïnat és l’encesa oficial de la il·luminació especial de festes i el típic tall de cinta, que com mana la tradició es duu a terme en la Plaça del Molí a càrrec de les Reines, la pregonera i les autoritats locals.

La comitiva ha estat acompanyada per la Reina i Dames de la Tercera Edat i del Barri de Santa Catalina, Festers 2023, membres de la Comissió de Festes, pedanis, edils de la Corporació Municipal, i nombrós públic, sota els sons de la Unió Lírica Pinosense.

L’arc amb l’enllumenat especial s’ha encès en el moment les reines i la pregonera han soltat la cinta, i immediatament s’ha iniciat un passeig pel recinte firal, fins a arribar a la zona de les atraccions, per a gaudir del castell de focs inaugural, enguany a càrrec de Pirotècnia Murciana.

Te puede interesar