L’ofrena vist de color i flors al Pinós i la seua Patrona

Fecha:

Categorias: Destacados, Fiestas, General, Noticias, Pinoso

L’ofrena vist de color i flors al Pinós i la seua Patrona

El Pinós hui s’ha vestit per a ofrenar a la Mare de Déu del Remei. Les dones han lluït el refajo travessat amb el seu típic estampat a ratlles de colors, els mantons sobre els muscles, agafats amb milers d’agulles, les ones amb orgull en el pentinat; els homes amb la tradicional brusa negra, i a les mans de cadascun dels pinosers i pinoseres milers de flors per a honrar a la Patrona de la vila.

El dia de l’ofrena en la Fira i Festes del Pinós és sinònim d’emoció, passió i devoció per la Mare de Déu del Remei, per les tradicions i per l’afecte al poble i les arrels. Són moltes les persones que participen en aquest acte recorrent els carrers del Pinós des de l’ermita de Santa Catalina fins a l’església de Sant Pere Apòstol, per a oferir flors a la Patrona.

La plaça de l’ajuntament, decorada especialment per a l’ocasió, rebia als participants, tots ells després de l’estendard de la Mare de Déu que obria la comitiva, en la qual han participat nombrosos col·lectius locals i associacions, confraries, pedanies, barris, persones de manera individual, barraques, la comissió de festes, festers, les Reines i Dames de la Fira i Festes, del barri de Santa Catalina o de la Tercera Edat. Alejandro Sala era l’encarregat d’anunciar-los en l’últim tram de l’ofrena.

Amb l’emoció pintada en les seues cares, l’edil César Pérez, els anunciava a l’entrada al temple parroquial per a entregar les flors als membres de la confraria de la Verge que s’han encarregat d’entapissar els murals de flors a l’església per a honrar a la protagonista de la jornada.

La Reina Infantil Lucía Rocamora ha entrat a l’església acompanyada per la regidora de Festes, María José Moya, mentre que l’alcalde Lázaro Azorín ha acompanyat durant el recorregut a la Reina Major, Miriam Raldúa, que ha entrat també a l’esglèsia per dipositar el seu ram als peus de la Patrona.

La presidenta de la Confraria de la Mare de Déu del Remei, Mª de la Mar Gómez, ha agraït la nombrosa participació en l’ofrena de flors a la Patrona, així com les viandes entregades i la devoció demostrada pels pinosers i pinoseres.

El capellà del Pinós, Juan Bautista Llinares, expressava la seua satisfacció per sentir el fervor i la devoció de la ciutadania per la Mare de Déu del Remei, la gran participació i l’afecte amb el qual cadascuna de les persones ha entregat les seues ofrenes i bons desitjos davant l’altar.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, també agraïa la bona acceptació i participació que cada any mostra el poble del Pinós amb la seua patrona, l’emoció de vestir l’església amb flors i ho agraia i ho agraïa a tots els pinosers, però especialment a la dona pinosera per desfilar pels carrers amb la vestimenta típica, acompanyades també per altres vestits regionals dels qui ens han visitat en un dia tan important per als pinosers i pinoseres, a ells també els ha agraït la seua participació. L’alcalde ha invitat a participar demà en la processó a la ciutadania.

L’ofrena ha contat amb la participació de la banda de la Unió Lírica Pinosense, que ha interpretat l’himne del Pinós a l’entrada de les Reines i Dames a l’església i també amb el Cor Parroquial que ha acomiadat l’ofrena amb l’himne a la Patrona.

L’ofrena com cada any també ha comptat amb la participació de representants d’altres municipis que han acudit amb els seus vestits típics, sumant color i tradició a aquest acte. L’Alguenya, Jumilla, Yecla, Monòver, Elda, Villena, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d’Alacant han acudit aquesta vesprada nit a la nostra ofrena de flors. També ho ha fet una ampla representació de les federacions de Peñas Huertanas de Múrcia i de les Fogueres d’Alacant.

A tots ells, la Regidoria de Festes els ha preparat una recepció prèvia ala Casa de Don Pedro, des d’on han eixit en comitiva fins l’Ermita de Santa Catalina.

Te puede interesar

Ir al contenido