L’Escola Infantil ‘La Cometa’, present en les primeres jornades del 1er Cicle d’Educació Infantil

Fecha:

Categorias: cefire, Destacados, Educación, EIM LA COMETA, General, Noticias

L’Escola Infantil ‘La Cometa’, present en les primeres jornades del 1er Cicle d’Educació Infantil

La directora de l’Escola Infantil Municipal ‘La Cometa’, Ana Bonmatí Lledó, va participar el 26 de juny en les primeres jornades dedicades al 1er cicle d’Educació Infantil, que va acollir la localitat d’Asp.

Al llarg de tota la jornada, que va tenir lloc a l’Auditori Periodista ‘Ángel María Boronat’, es va destacar la importància que te esta etapa en el procés de creixement de l’ésser humà.

En les diferents ponències del dia van prendre part ponents i membres del CEFIRE, a més de representants de centres educatius on s’estan aplicant noves metodologies.

En l’espai dedicat a compartir experiències, Ana Bonmatí va explicar i mostrar la transformació pedagógica que s’està duent a terme estos últims anys en l’Escola Infantil Municipal ‘La Cometa’ del Pinós. També ho van fer sobre els seus respectius projectes modernitzadors les directores de les escoles infantils de Càrcer i El Perelló.

Ana Bonmatí va comptar amb el recolzament de companyes de l’equip docent del centre educatiu, que també es van desplaçar a Asp.

Les jornades, que portaven per lema ‘Compartint experiències i teixint xarxes’, van servir per deixar patent que l’Educació Infantil constituïx una etapa educativa amb un doble valor. D’una banda, oferir un entorn d’aprenentatge segur i estable, que possibilite la igualtat d’oportunitats des d’un desenvolupament equilibrat dels xiquets i xiquetes. D’altra banda, permetre que les xiquetes i xiquets es convertisquen en persones partícips i actives de la societat, que comprenguen una sèrie de valors.

La finalitat de l’etapa d’Educació Infantil és pensar en un xiquet o xiqueta com a protagonista dels seus processos de creixement i desenvolupament, per la qual cosa l’educació s’entén com la capacitat de l’equip educatiu d’oferir a les xiquetes i als xiquets oportunitats d’experiències.

Tant la jornada celebrada a Asp com la que va tindre lloc un dia abans a Sagunt estaven organitzades des de la Comissió de Primer Cicle de l’Àmbit d’Educació Infantil i el CEFIRE, amb la intenció de millorar l’accessibilitat a tot el personal docent d’esta etapa.

Te puede interesar

Ir al contenido