Iguals i Sense Traves inaugura la nova seu amb una festa molt familiar

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, General, Noticias, SS.SS. e Igualdad

Iguals i Sense Traves inaugura la nova seu amb una festa molt familiar

Des del passat mes d’abril l’associació pinosera Iguals i sense traves té la seua seu en l’edifici adjunt al Jardí Municipal, un espai que ha sigut readaptat pel consistori per a situar als usuaris i usuàries d’este col·lectiu, garantint així les millors condicions per al desenvolupament de les seues activitats.

Per això, divendres passat l’associació va voler inaugurar la seua nova seu de manera oficial amb un sopar, al qual van convidar a associacions i entitats que habitualment col·laboren i treballem amb ells, com ara: la Tercera Edat, les Mestresses de Casa, L’Associació Alacant per a la lluita contra el Càncer o el col·lectiu anglès Trefoil Guild. Van assistir també, l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, l’edil de Servicis Socials Mª José Moya i altres representants de la corporació municipal entre el que s’encontraven Noelia Rico, Sandra Marhuenda, Sandra Rico i Víctor Oliva, que van poder visitar les noves instal·lacions de la mà dels propis directius de l’associació. Lògicament, tampoc van faltar els i les usuàries i les seues famílies, que van aprofitar també per a celebrar el final de la temporada de tallers i on hi van haver riures, música i balls.

Per a l’edil Mª José Moya va ser un encontre magnífic: “La veritat es que va ser un encontre magnífic en el que van poder celebrar amb tots els xiquets i xiquetes, i com sempre ens van sentir en família perquè això és el que són Iguals i sense traves en el poble, en la resta d’associacions i amb totes les famílies, som tots i totes una gran família que ens ajudem i així va quedar patent”. A més tant ella com l’alcalde els van desitjar un bon estiu i els van animar a gaudir amb la ocioteca inclusiva que es coordina des de l’ajuntament per a que puguen disfrutar tots junts i juntes d’aquesta època estiuenca.

NOVA UBICACIÓ

Les condicions de l’anterior seu, a causa de la falta d’espai per volum de persones que acudeixen als tallers setmanalment i limitada accessibilitat, afectaven el desenvolupament de les activitats i impossibilitava l’admissió de nous socis i sòcies. Esta demanda va ser traslladada a les autoritats municipals i tant l’alcalde, Lázaro Azorín, com l’edil de Servicis Socials, Mª José Moya van buscar una alternativa que els permetera continuar desenvolupant la seua funció. L’equip de govern va estudiar els diferents espais municipals que podien adaptar-se a les necessitats del col·lectiu i es va decidir realitzar un intercanvi entre l’Àrea de Medi Ambient i l’Associació, ja que l’edifici al jardí els oferia major espai, millor accessibilitat i més possibilitats per la seua ubicació al costat del parc. Pel que fa a l’Àrea de Medi Ambient es va adaptar, sense problemes, a la planta baixa de la Casa de Cultura on Iguals i sense traves tenia la seu.

MÉS POSSIBILITATS

Per a Lucía Gómez, presidenta de l’associació Iguals i Sense Traves: “la seu té molt bona accessibilitat, és més gran i ens permet a l’hora de treballar, fer tallers i projectes, fer-ho de forma més fàcil”. L’edifici compta amb una sala gran en la qual duen a terme els tallers i una altra sala més xicoteta que utilitzen com a despatx i atenció al públic, a més d’altres dependències que, segons la presidenta, volen aprofitar per a oferir un altre tipus de cursos que ajuden a millorar l’autonomia personal dels i les usuàries. “En la part de dins hi ha com una espècie de magatzem i una  cuina que també ens permetrà fer cursos perquè els usuaris es puguen manejar-se, ja que el principal projecte nostre és el de l’autonomia personal”, comenta Gómez.

Des de l’associació se senten molt agraïts cap a la corporació municipal, a l’alcalde Lázaro Azorín i els edils César Pérez, Mª José Moya i Silvia Verdú, els qui asseguren els han facilitat este nou espai que els permet estar més còmodes, donada la seua major accessibilitat, la qual cosa els permet treballar més a gust.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido