L’Ajuntament del Pinós encadena 12 anys tancant exercici amb superàvit

Fecha:

Categorias: Uncategorized

L’Ajuntament del Pinós encadena 12 anys tancant exercici amb superàvit

Després de presentar el resultat econòmic de 2023 en el ple del passat divendres, este dimarts, la regidora d’Hisenda, Silvia Verdú, ha explicat en Radio Pinós com s’ha aconseguit tancar l’any en positiu i quins projectes de futur té la regidoria.

Per a ella, “aterrar en Hisenda després de les tres legislatures que portava en l’equip de govern en altres àrees és un repte diferent, agafant el relleu de Francisco José López, que ha aconseguit revertir el rumb de les arques municipals els 12 anys que va estar al capdavant”. De fet, “Coneixia bé els pressupostos perquè he portat regidories de molta importància tots estos anys, i pense que Hisenda i Personal són dues àrees que han de portar-les una persona alliberada, per això vaig acceptar la proposta de l’alcalde”.

De totes maneres, estima que la liquidació presentada el passat ple és fruit del treball d’un equip que suma, perquè només així es poden obtindre els resultats desitjats. “Com a edil d’Hisenda ha sigut la meua primera liquidació i estem immersos en l’elaboració d’uns pressupostos, però tinc un equip molt vàlid”, comenta la regidora, qui destaca que l’any passat es van gestionar més de 3.300 factures i 20.000 operacions comptables.

El pressupostari ajustat positiu és de 817.000€, ja que els ingressos van ser de 12.439751,92€ i les despeses 11.622.257,70€. Estes xifres signifiquen que l’Ajuntament del Pinós està sanejat econòmicament, el romanent sumat de tots els anys és d’1.300.000€ i la Tresoreria compta amb prop de 2 milions d’euros. “Hem aconseguit mantindre el compromís amb la ciutadania d’aconseguir que l’ajuntament dispose d’un romanent positiu, al mateix temps que continuarem donant-los els millors serveis, però sent conscients de les possibilitats reals de les arques municipals”, destaca l’edil.

Com ha comentat, des que va prendre las responsabilitat de la regidoria, Verdú tenia clar de fer quan abans estes coses facilita el treball de previsió de l’any, i enguany no hi ha hagut que esperar al ple de març per a tancar la liquidació de 2023. “Eixos 817.000€ de benefici han sigut possibles perquè s’ha ingressat més del que es preveia. Portem 12 anys amb superàvit perquè mai hem gastat més del pressupostat, encara que la llei obligava a usar eixe superàvit en reducció de deute. Ara ja no tenim eixes restriccions i és possible gastar eixos diners en allò que necessitem, encara que per a això era necessari tancar la liquidació”.

Això sí, aclarix que s’ha d’utilitzar per a projectes puntuals que no es puguen incloure en uns pressupostos, com és el cas d’una canonada que cal canviar o l’actuació necessària en unes tanques del carrer Carretera de Iecla.

Ahir mateix va sol·licitar als seus companys de govern que elaboren un llistat de projectes per a prioritzar quins d’ells podrien dur-se a terme enguany.

També ha volgut ressaltar que en 2023 els ingressos de les pedreres del Coto s’han frenat, ja que han estat entre els 1,8 i els 2 milions d’euros. “Quan entrem a governar en 2011 estaven en 5,5 o 6 milions d’ingressos”, recordava Verdú, i això permetia assumir els dèficits en servicis com la gestió de residus o de llum.

L’Ajuntament del Pinós està treballant molt tots estos anys amb subvencions que han permés dur a terme projectes importants que no hagueren sigut possibles sense estes aportacions, destacant que “en l’anterior legislatura el Pinós va rebre més de 14 milions d’euros en subvencions. Tenint una economia sanejada ens poden arribar subvencions més fàcilment, i demanem totes les que publiquen les administracions provincial i autonòmica”.

D’altra banda, Silvia Verdú té ja molt avançada la confecció dels pressupostos de 2024, amb la intenció de “aprovar-los a la fi de febrer i continuar treballant per un Pinós sostenible i sanejat econòmicament, perquè qui entre a governar en un futur es trobe amb les coses ben fetes”.

Per a ella, “quan et presentes de regidora has de saber que el que fas a casa és privat però a l’ajuntament treballes amb diners públics i per això s’han d’elaborar uns pressupostos que siguen reals. A més, des de 2012, cada euro que ix de l’ajuntament té una fiscalització i cal complir la legalitat”.

Sobre el Període Mitjà de pagament, que en el balanç presentat es va situar en 34 dies, ha aclarit que “cada any sol produir-se un increment similar en l’últim trimestre, atés que en moltes ocasions es necessita de modificacions de crèdit en algunes partides. Quan al març es presente, segur que baixa eixe índex”.

ENTREVISTA COMPLETA

Te puede interesar

Ir al contenido