La Torre del Rellotge s’encendrà pels drets humans

Fecha:

Categorias: General, Noticias, patrimonio, Pinoso

La Torre del Rellotge s’encendrà pels drets humans

El dissabte dia 13 de gener de 2024, a les 18.15 hores, tindrà lloc a les escales de la Torre del Rellotge, per primera vegada al Pinós, l’activitat de l’Encesa de torxes pels Drets Humans 2024 , en què els pobles i les entitats convocants realitzaran un acte simbòlic. A les 18:15 hores, lectura de manifest i a les 18:30 encesa de torxes en favor de la justícia i la solidaritat, en una mar Mediterrània on a diari moren tantes persones de forma injusta quan el seu desig es viure sense cap conflicte bèl·lic.

La Torre del Rellotge serà il·luminada per bengales junt a altres més de 40 torres i fortificacions de l’arc mediterrani, des de Cadaqués (Torre dels Creus), fins el Pinós (Torre del Rellotge) i entre elles les veïnes poblacions de Monòver (Castell de Monòver), Novelda (Castell de la Mola), Elda (Torreta i Castell d’Elda), Petrer (Castell de Petrer) i Agost (Castell d’Agost).

L’acte tindrà lloc de manera simultània i tractarà de recrear la comunicació visual entre torres de guaita que antany eren un recurs d’autodefensa i es convertien en punts de llum que mostraven el camí.

L’objectiu és sensibilitzar a la població sobre la situació actual en la qual moltes persones que es veuen obligades a abandonar les seues cases acaben perdent la vida i reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural del territori.

Aquesta activitat, va nàixer a l’any 2016 per part d’alumnes d’un institut de Mallorca, que volien proclamar la necessitat de lluitar per una convivència pacífica entre les persones, pobles i cultures. Per això naix aquesta iniciativa, per posar llum als monuments mes importants de cada població, torres, castells, talaies i talaiots. Aquesta iniciativa, a la que s’incorpora per primera vegada l’Ajuntament del Pinós, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, i organitza conjuntament amb la participació de Terres del Vinalopó, Coordinadora per la Llengua, Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, baix la coordinació del IRMU, (l’Institut Ramon Muntaner). A la fi de l’acte es podrà visitar la Torre del Rellotge, i veure la maquinaria del rellotge de 1889, totalment restaurat.

Te puede interesar

Ir al contenido