La setmana que ve comença un nou curs escolar amb normalitat malgrat les obres en San Antón i l’Escola Infantil

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

La setmana que ve comença un nou curs escolar amb normalitat malgrat les obres en San Antón i l’Escola Infantil

El començament del curs escolar al Pinós serà amb normalitat, però amb alguns canvis motivats pels treballs realitzats en els centres educatius del col·legi San Antón, dins del Pla Edificant, i el canvi del sostre a l’Escola Infantil Municipal.

En el cas del CEIP San Antón, a l’edifici s’està realitzant l’obra més complexa, per garantir la seguretat dels alumnes, s’ha establert un pla, a proposta de l’Ajuntament del Pinós, al qual, els alumnes de 4t i 3r curs rebran classe el primer trimestre del nou curs al Centre Cultural.

Les obres estan desenvolupant-se a la segona planta, que presentava moltes deficiències, per això s’ha optat per traslladar quatre aules, les que disposen de menys nombre d’alumnes. Per certificar que la proposta és correcta i vetllar per la seguretat de l’alumnat i la comunitat educativa, la Unitat Tècnica de la Conselleria d’Educació  en Alacant s’ha desplaçat a la nostra localitat, un tècnic ha supervisat al costat del director del centre, Evarist Palomero, l’edil d’Educació, Silvia Verdú i l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, la situació d’obres i el trasllat al Centre Cultural dels quatre grups perquè no suposen cap problema per a l’alumnat.

Després de comprovar les instal·lacions, aules, biblioteca, pati, aula multi funcional, i la resta de dependències del Centre Cultual, el tècnic ha donat el vist i plau al projecte de reubicació dels alumnes i ha felicitat els representes municipals per com s’han organitzat davant les obres i per la disposició, assegurant que l’espai al Centre Cultural és idoni i funcional. Es tracta segons el tècnic d’una solució encertada, “les condicions són les adequades, tant de bo tots els pobles disposaren dels recursos que té El Pinós”.

A propòsit del trasllat, la direcció del centre ha celebrat aquest matí una reunió informativa amb les famílies de l’alumnat afectat per la reubicació al Centre Cultural, i han pogut comprovar in situ com seran les aules que acolliran els seus fills i filles.

Pel que fa a la zona de jocs del cicle d’infantil, s’utilitzarà el Jardí Municipal mentre finalitzen els treballs. Este espai estarà tancant durant l’horari escolar a disposició del centre educatiu.

Per al director del centre, Evarist Palomero, estes obres eren molt demandades per familiars i personal docent i s’ha planificat molt bé “al segon trimestre estrenarem un nou centre educatiu en plenes condicions d’habitabilitat i garanties per a l’alumnat. Era absolutament necessària la intervenció “assegura Palomero.

Els representants municipals també s’han apropat a l’Escola Infantil “La Cometa” on també continuen les obres de remodelació de la coberta, els treballs d’impermeabilització i altres adequacions a l’interior de l’edifici, per supervisar amb la directora accidental del centre, Gemma Brotons, els treballs realitzats i com es troba l’edifici per al començament del curs.

Després de ser informats pel tècnic d’obres també s’ha donat el vist i plau i el curs s’iniciarà la data prevista, perquè els ha comunicat que no hi ha cap perill per a la incorporació a les aules el proper dilluns, atès que les obres afecten únicament a l’exterior de l’Escola Infantil.

Per a la regidora d’Educació, Sílvia Verdú, era molt important comptar amb les autoritzacions tant dels tècnics com del Coordinador de Seguretat i Salut d’Obres “el més important és la seguretat de l’alumnat“. Perquè tot estiga disposat s’han duplicat serveis de pintura i neteja, utilitzant tots els nostres recursos perquè dilluns la tornada a l’escola es realitze amb la màxima normalitat.

Per la seua banda, l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha destacat que estes obres eren molt necessàries i demandades. Tot i que continuaran en les pròximes setmanes s’ha vetllat per la seguretat al centre. “Un esforç que redundarà a tota la comunitat educativa amb edificis que oferiran plenes garanties. Hem treballat perquè tot estiga disposat dilluns i ha estat possible gràcies al treball conjunt entre ajuntament, tècnics, empresa i personal docent”.

En el cas del gimnàs que està previst construir al CEIP Santa Catalina, les obres s’iniciaran en breu i no afectaran al curs escolar.

Te puede interesar

Ir al contenido