La regidora d’Igualtat dona a conèixer l’agenda d’activitats del Mes de les Dones

Fecha:

Categorias: Noticias

La regidora d’Igualtat dona a conèixer l’agenda d’activitats del Mes de les Dones

El mes de març tornarà a tenir, un any més, a les dones com a protagonistes de bona part de les activitats que tindran lloc al Pinós i moltes s’integren en l’agenda que hui han presentat a la ràdio municipal la regidora d’Igualtat, María José Moya, la coordinadora de Serveis Socials, Laura Martínez, i Imma Albert, en representació de la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere.

Una de les activitats és l’exposició que ja es pot veure al Centre Cultural des de fa unes setmanes. Fins el 17 de març es pot visitar “Mestres del pinzell”, que posa en valor el paper jugat per destacades dones en el món de la pintura durant el segle XIX.

Per a les generacions més menudes s’ha previst repartir al llarg del mes unes llavoretes de la Igualtat en els centres educatius.

El dijous 2 de març tindrà lloc la jornada “Vida pràctica i cures” dins el cicle Canviem la Mirada. Serà a les 17:30h al Centre Cultural i inclourà la conferència “Masculinitats igualitaries-corresponsabilitat”, a càrrec de Pau Fons, i una taula redona amb la participació de les Mestresses de Casa del Pinós.

El divendres dia 3 hi haurà sessió de cinema-fòrum, a les 17.30h i a la Seu d’Associacions, organitzada per la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” i amb la col·laboració del Club de Lectura “Maxi Banegas”, El tema triat serà referent a  les dones, les relacions personals i domèstiques  I en acabar, a les 20:00h, tindrà lloc la concentració silenciosa a la plaça de l’Ajuntament.

Eixa mateixa jornada, a les 20:30h, Yorick Teatre posarà en escena l’obra “Don Juan asimétrico”, al Teatre Auditori “Emilio Martínez Sáez”. L’entrada ja es pot aconseguir anticipadament a 7 euros i a 10 a partir del 24 de febrer, per mig de entradas360.com.

Un any més, el centre del poble tornarà a lluir les Balconades dedicades a les Dones, que s’inauguraran el dia 8 de març a la plaça de l’ajuntament i els seus voltants. Serà amb motiu de l’acte institucional que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament, i que comptarà amb la participació de dels centres escolars i col·lectius socials del municipi, a qui la coordinadora de Serveis  Socials, Laura Martínez ha agraït la seua implicació per elaborar-les. Eixe mateix dia explicaran el significat de cadascuna de les creacions on  també participen els xics dels tallers socioeducatius així com Creu Roja que se suma enguany “ es tracta d’una activitat molt bonica que dona alegria i color als carrers”.

El divendres 10 de març tindrà lloc un acte d’homenatge a les dones pioneres en el comerç del Pinós, en el Teatre Auditori “Emilio Martínez Sáez”. Per a la regidora, Mª José Moya, “Es un acte que serà molt emotiu,  un poc reprenent la importància de visibilitzar la faena que han fet sempre i no se li ha donat”, per a Moya “probablement hi haurà alguna dona que apareixerà després i volem que l’acte siga un punt d’inici a un treball que ha de continuar”.

La Volteta a peu per la Igualtat 2023 es portarà a terme la vesprada del dia 11 de març, a les 17 h. En acabar el recorregut es procedirà a la lectura de manifest, acabant amb activitats d’animació i berenar amb xocolat amb tonya, on col·laboren les Mestresses de Casa del Pinós. Això sí, la Volteta a Peu per la Igualtat tornarà a tindre fins benèfics. La venda anticipada de les samarretes commemoratives, amb una aportació mínima de 2 euros, està a càrrec d’Iguals i Sense Traves.

La Coordinadora de Serveis Socials, Laura Martínez. ha comentat que l’esdeveniment comptarà enguany amb la música de Xaranga “Els Terroristes” per animar una vesprada que espera siga molt participativa.

Un dels actes que s’han inclòs enguany tindrà lloc el diumenge 12 de març, amb el títol “Moda i Art Solidari”, a càrrec de 8 empresàries del Pinós. Serà al Teatre Auditori “Emilio Martínez Sáez”, a partir de les 18 h., i `l’entrada és de 3euros, a benefici de les associacions “Iguals i Sense Traves” i “Respir”. A més, amb l’entrada s’optarà a regals donats per les empreses participants.

I l’última activitat del Mes de les Dones serà el dissabte 18 de març, amb l’obertura d’un nou punt de lectura en María José Cantó Peluquería. L’acte, que començarà a les 18:00h, inclourà la presentació del llibre “Reina de lobos”, de García de Saura. La madrina de l’esdeveniment serà Merce Fernández, influencer literària @librossinmiedo. En l’acte col·laboren la Biblioteca “Maxi  Banegas” i la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+.

Escolta la intervenció en Radio Pinoso en el canal Ivoox

https://go.ivoox.com/rf/103412176

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido