La Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” ha portat a terme hui dues activitats

Fecha:

Categorias: Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

La Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere” ha portat a terme hui dues activitats

Com cada primer divendres de mes, la Plataforma “El Pinós Contra la Violència de Gènere” ha tornat a cridar a la ciutadania a mobilitzar-se contra aquesta lacra social, que continua deixant xifres preocupants. A més, en este cas és el primer divendres del mes de març, el Mes de les Dones, i la cita ha segut doble.

D’una banda, la sala d’actes de la seu d’associacions ha acollit una sessió de Cinema-Fòrum, amb la col•laboració del Club de Lectura “Maxi Banegas”.

Desirée Verdú i Escolano i Amalia Sánchez i Lifante, integrants del club, han sigut les encarregades de presentar la pel·lícula i la tertúlia posterior que hui s’ha pogut veure dins de les activitats del Mes de les Dones.

Posteriorment, a les portes de l’ajuntament ha tingut lloc l’habitual concentració silenciosa, per a dir prou davant qualsevol violència contres les dones.

Donant suport a la causa, i rebutjant qualsevol tipus de violència, també han participat la regidora d’Igualtat, Mª José Moya, el regidor de Festes, César Pérez, i de Cultura i Joventut, Silvia Verdú així com l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín.

En esta ocasió de la lectura del manifest s’ha encarregat Elemenia Mira i Albert, integrant del Club de Lectura, qui ha llegit el poema “No era jo el problema”, de Jhoana Alexandra Patiño López, poeta, professora, investigadora i activista feminista colombiana compromesa amb la denúncia de les diferències i la violència de gènere del seu país.

Tal com ha explicat l’edil dels Mitjans de Comunicació e Igualtat, Mª José Moya, “enguany com a novetat la façana de l’ajuntament estarà il·luminada de color violeta, color que simbolitza el Dia Internacional de la Dones. També s’ha estrenat la pancarta que dona a conéixer que març estarà replet d’activitats amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, organitzades per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós en col·laboració amb altres col·lectius i associacions.

Te puede interesar

Ir al contenido