La Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere ha iniciat el mes de març amb dues activitats per mostrar el seu suport a les dones

Fecha:

Categorias: Noticias

La Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere ha iniciat el mes de març amb dues activitats per mostrar el seu suport a les dones

Hui és el primer divendres del mes de març, i dins de la programació d’activitats organitzades per commemorar el Dia Internacional de les Dones, la Plataforma El Pinós Contra la Violència de Gènere ha tornat a organitzar les dues activitats que sol dur a terme mensualment.

La primera d’elles ha segut una sessió de cinema-fòrum preparada conjuntament amb membres del Club de Lectura “Maxi Banegas”, i per a esta ocasió han triat una projecció relacionada amb el llibre ”Pan de limón con semillas de amapola”, l’últim que han llegit les persones que cada tres setmanes es reuneixen per comentar les lectures proposades al llarg de l’any. Per això una de les lectores s’ha encarregat de presentar la projecció i ha dirigit la tertulia posterior, on s’han valorat aspectes com la plasmació del text a imatge, cóm s’entreteixien les trames o la personalitat dels personatges. La regidora d’Igualtat i LGTBI+, Mª José Moya, ha recolzat l’acte amb la seua presència.

En acabar, les persones que han assistit al cinema-fòrum s’han desplaçat a la plaça de l’ajuntament per participar a les 20 hores en l’habitual concentració silenciosa per alçar la veu i demanar que acaben les agressions i la violència masclista.

En esta ocasió, a més de la regidora Mª José Moya, les regidores Silvia Verdú i Lourdes Yáñez també s’han volgut sumar a esta mobilització ciutadana, que ha conclòs amb la lectura d’un poema inèdit a càrrec de la seua autora, una dona membre del Club de Lectura. El poema porta per títol “Mujer emigrante”.

Des de l’any 2015, en arribar el mes de març el Club de Lectura col·labora amb la plataforma proposant projeccions que parlen de la sororitat, de coses visibles i no visibles, sempre amb relació amb la literatura i les dones.

FOTOS

 

Te puede interesar

Ir al contenido