La Plataforma contra la Violència de Gènere i Creu Roja s’uneixen per a conscienciar sobre el tràfic de persones

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, General, Noticias, Pinoso, SS.SS. e Igualdad

La Plataforma contra la Violència de Gènere i Creu Roja s’uneixen per a conscienciar sobre el tràfic de persones

La Plataforma El Pinós conta la Violència de Gènere ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja en el seu habitual cinema fòrum i concentració mensual. En esta ocasió, Creu Roja, de la mà de Laura Ruiz, treballadora social de l’organització ha mostrat una cruel realitat que afecta de manera global a la societat.

Baix el títol: “la tracta de persones. L’esclavitud del segle XXI”, han explicat una situació que es dona pràcticament en tots els països, ja siga per ser el país d’origen, de trànsit o de destinació i no sols en referència a l’explotació sexual, que és la més estesa, la tracta de persones també es dona en àmbits com el treball o la servitud, l’esclavitud, matrimonis forçats o l’extracció d’òrgans.

Des de Creu Roja s’han ofert dades que mostren la gravetat d’esta xacra, com que el 72% de les víctimes són dones i xiquetes, que el 59% són explotades sexualment o que la majoria dels casos es detecten als països d’origen de les víctimes, però que els països desenvolupats solen ser la destinació d’estes persones.

Després del cinema fòrum on també s’han presentat diversos fragments de documentals i reportatges sobre este tema, s’ha obert un debat i xarrada perquè els assistents compartiren les seues inquietuds, preguntes i opinions.

Una vegada conclosa la sessió, la jornada continuava enfront de les portes de l’Ajuntament on s’han unit altres persones als cinc minuts de silenci en l’habitual concentració per a mostrar la repulsa a la violència de gènere. Aina Pérez i Empar Tormos, com a membres de la Plataforma El Pinós Contra la Violència de Gènere han llegit dos poemes sobre la tracta per finalitzar l’acte.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido