La Generalitat Valenciana convoca els plans Renove de calderes, aerotèrmia i finestres

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

La Generalitat Valenciana convoca els plans Renove de calderes, aerotèrmia i finestres

El termini per a presentar les ajudes és del 30 de gener fins al 18 de juny de 2020

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), iniciarà el pròxim 30 de gener una nova edició dels plans Renove de calderes, aerotèrmia i finestres, dirigida a la ciutadania.

Amb estes ajudes, la Generalitat tracta de fomentar l’eficiència energètica en les llars de la Comunitat, mitjançant ajudes econòmiques per a la renovació de calderes per altres d’alta eficiència energètica i de les finestres per altres de major aïllament tèrmic.

La campanya de 2020 començarà el 30 de gener i es prolongarà fins al pròxim 18 de juny i igual que les anteriors edicions, les ajudes econòmiques provindran en la seua majoria (més del 80%) dels fons aportats per l’Ivace, però també comptaran amb una aportació econòmica de les empreses instal·ladores participants.

En el cas de les calderes, la finalitat és la renovació de les calderes de calefacció i aigua calenta actuals per altres d’alta eficiència energètica, per la qual cosa per a beneficiar-se d’aquestes ajudes s’han d’adquirir calderes amb certes característiques. Qui canvie la seua caldera rebran un descompte de 50 euros, que realitzarà l’empresa instal·ladora i una ajuda de 250 euros de Ivace Energia, que es realitzarà mitjançant transferència bancària.

Les instal·lacions de aerotèrmia, podran obtindre una ajuda econòmica de fins a 950 euros. En este cas, es pretén facilitar la incorporació de la aerotèrmia en les llars per al proveïment d’aigua calenta i calefacció, ja que es tracta d’una energia no contaminant i una tecnologia que presenta rendiments energètics molt elevats.

En el cas del pla Renove de finestres, l’Ivace dóna suport a la incorporació de finestres amb major aïllament tèrmic amb un total de 90 euros per metres quadrat, dels quals l’empresa instal·ladora realitza un descompte de 15 euros per metre quadrat de finestra i els 75 euros restants els aporta Ivace Energia, mitjançant transferència bancària.

Des de l’any 2016 els plans Renove de l’Ivace han permés la substitució de 3.244 calderes i 25.050 finestres.

La informació per a sol·licitar les ajudes es pot realitzar de forma on line a través del web gva.es.

Te puede interesar