15 pinosers es beneficien de les ajudes municipals al transport per a estudiants universitaris i de formació professional reglada

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

15 pinosers es beneficien de les ajudes municipals al transport per a estudiants universitaris i de formació professional reglada

  • La Regidoria d’Educació incrementa la dotació econòmica total d’estes ajudas fins els 3.450€

Un any més, des de la regidoría d’Educació de  l’Ajuntament del Pinós es dona suport als joves que estudien fora del municipi, tant a les universitats com estudis reglats a centres de Formació Professional de la comarca, i en este curs s’ha incrementat el número de beneficiaris.

Les beques de transport suposen este curs per a les arques municipals un total 3.450 euros, una xifra que ha anat creixent any rere any des que es convocaren per primera vegada. Per una banda s’han destinat 2.400 euros per a estudiants universitaris, a raó de huit ajudes de 300 euros cadascuna, i pel que fa als estudiants de formació professional reglada, cadascún dels set beneficiaris rebrà 150 euros.

Respecte al curs passat, quan es van beneficiar 14 estudiants, enguany n’hi ha un més, gràcies a un romanent existent en Educació en acabar l’any 2019. Per a la regidora d’Educació, Silvia Verdú, “així atendrem a totes les sol·licituds presentades.  Sempre hem treballat per la joventud i la educació,  com ho hem demostrat des de l’any 2011 quan es va iniciar esta ajuda amb la finalitat de facilitar l’accés a la universitat i estudis secundaris reglats a aquells estudiants pinosers i pinoseres que han de desplaçar-se a altres centres situats en poblacions diferents, possibilitant un estalvi per a les seues respectives famílies, evitant que hagen de realitzar una despesa extra en transport”.

La majoria dels estudiants que cursen estudis fora del Pinós ho fan a la ciutat d’Elda (54) , per la qual cosa la regidoria d’Educació està estudiant al costat del consistori de la veïna localitat d’Algueña, la possibilitat de facilitar un autobús conjunt  amb destinació a Elda per al proper curs escolar. Una vegada s’estudie la viabilitat econòmica amb les empreses d’autobusos es valoraran les despeses que podrien generar per als consistoris i famílies i es contactarà amb els  familiars dels alumnes, tant de 4t ESO com de batxiller, per a informals de les possibilitats de la posada en marxa d’aquest servei de transport estudiantil.

Te puede interesar