La campanya de conscienciació ambiental vinculada als ecoparcs mòbils del Consorci CREA ha arribat hui al Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente

La campanya de conscienciació ambiental vinculada als ecoparcs mòbils del Consorci CREA ha arribat hui al Pinós

Esta setmana, els tècnics de comunicació del Consorci CREA estan visitant les localitats on presta servei l’ecoparc mòbil, com ha segut hui el cas del Pinós, on s’han encarregat d’informar i conscienciar la població de la importància de reciclar, recordant als usuaris que tots els dimecres de 09.00 a 11.00h poden acostar-se al carrer Cura García per a reciclar tot tipus de residus per als quals no hi ha contenidor específic a la via pública.

Com be ha recordat la regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, el veïnat del Pinós disposa de moltes ferramentes per a reciclar, i una d’elles és l’ecoparc mòbil del consorci. De fet, hui s’ha apropat ella mateixa a aportar alguns residus i ha pogut comprovar que hi havia varies persones que estaven fent el mateix, raó per la qual s’ha mostrat molt contenta.

Els ciutadans s’acosten amb normalitat per portar tot tipus de residus elèctrics o electrònics, electrodomèstics, objectes voluminosos, mobles i altres estris, a més d’altres residus que no es poden dipositar als contenidors de la via pública, com porcellana, vidre, piles, oli usat, tèxtils, etc.

Verdú destaca que l’usuari sols diposita la bossa amb els residus en unes caixes i és l’operari del servei qui s’encarrega de triar i pesar els objectes, i de dipositar-los en el contenidor que correspon.

La regidora i el Consorci recorden que si tots fem un bon ús dels contenidors de recollida selectiva i dels ecoparcs fixos i mòbils podrem incrementar el percentatge de residus que es destinen al seu reciclatge i reduir la quantitat d’impropis (entenent com impropis, els residus dipositats en un contenidor equivocat).

Per a la regidora, aquells usuaris que per qüestions de treball no poden anar els dimecres a l’ecoparc mòbil tenen altres opcions per a poder reciclar, perquè a l’Àrea de Medi Ambient (fins a les 3 de la vesprada) es poden portar algunes coses de xicoteta grandària. A més, s’està treballant per disposar d’un futur ecoparc fix al carrer Calderón de la Barca, donat que l’actual està un poc lluny del casc urbà, i en cas d’objectes voluminosos existeix el servei que presten les empreses SAPESA i FOBESA.

Amb tot açò s’estan donar facilitats a la població per evitar imatges de brossa i residus on no toca, com al costat d’alguns contenidors o en altres llocs. El cost econòmic que implica eixe mal ús és enorme. Però si la societat es sensibilitza per a fer-ho be, el tractament d’eixos residus serà molt més econòmic. Al final serà bo per a tots, per a l’ajuntament, l’economia, el medi ambient i, la salut.

La regidora sap que una gran majoria de gent ja ho fa correctament, però encara queda molt per fer, com anar reduint l’ús de bosses i utensilis de plàstic, i confia en que molt prompte s’implante la gestió de residus personalitzada i porta a porta, amb un calendari per a que el veïnat sàpiga quin dia ha de traure al carrer el poal de cada tipus de residus.

Poc a poc aniran desapareixent els contenidors verds del casc urbà, perquè en ells no hi ha un control. De fet, es preveu repartir nous poals entre la població, que disposaran d’un codi OR que identificarà al propietari.

Són algunes de les mesures que se estan treballant per reduir la factura per la gestió de residus, ja que actualment suposa pagar més de 2.20.000 euros a l’any a la planta de Villena. De fet, en octubre s’acaba el contracte actual de la gestió de residus i està treballant-se amb una empresa especialitzada la redacció del nou plec de condicions, amb la idea d’implantar el nou sistema de gestió de residus.

Per a la regidora, es tracta d’una responsabilitat personal i espera que dins d’un any El Pinós es convertisca en poble model per la seua eficiència en este tema, prenent d’exemple pobles com Orba, on en uns quatre mesos han passat de reciclar un 25% a un 80%.

 

MÁS FOTOS

Te puede interesar