HUI ÉS 12 DE FEBRER, DIA DEL VILLAZGO, I ELS ESCOLARS HAN REALITZAT UNA GINCANA PER CONÈIXER LA HISTÒRIA DEL NOSTRE POBLE

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Noticias

HUI ÉS 12 DE FEBRER, DIA DEL VILLAZGO, I ELS ESCOLARS HAN REALITZAT UNA GINCANA PER CONÈIXER LA HISTÒRIA DEL NOSTRE POBLE

Aquest dimarts es compleixen 193 anys de l’arribada a Pinós de la Reial Cèdula per la qual el Rei Ferran VII concedia als pinosers la seua segregació respecte de Monòver, el títol de Villazgo signat un mes abans a Palau, que marcaria l’inici de la història de Pinós com a municipi.

Per recordar aquesta efemèride, a part de les celebracions que viurem el diumenge, cada any, la Regidoria de Cultura i Joventut porta a terme una sèrie d’activitats per als escolars, que enguany han tingut una configuració diferent, ja que es tractava d’ un taller-gimcana cultural per als alumnes de 6è de Primària, amb la col·laboració dels dos col·legis públics del municipi.

L’activitat s’ha dut a terme al voltant de la plaça de l’Ajuntament en dos torns. Primer han estat els alumnes del col·legi Sant Antoni que han gaudit de l’activitat, i a partir de les 11:30 hores ha arribat el moment per als alumnes de Santa Catalina.

A través de diferents jocs han anat descobrint aspectes de la història del Pinós, l’origen i significat de l’escut, o el lloc on es va situar el primer ajuntament. També han hagut de buscar informació sobre la torre del rellotge, el marbre o els principals plats de la nostra gastronomia. Tot això a través d’una infinitat de pistes amagades en nombrosos racons de la Plaça d’Espanya, el Mercat, l’actual Casa de la Vila, el pàrquing municipal i la pròpia Torre del Rellotge, que han anat buscant per grups.

Per a la regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, es feia necessari canviar la manera d’implicar els escolars en les commemoracions del Villazgo, ja que amb les xarrades que s’oferien anys enrere sempre faltava alguna cosa que els motivara. D’aquesta manera és més senzill que els arribe el missatge, en aplicar la fórmula d’aprendre jugant.

MÉS FOTOS

VÍDEO D’UNA DE LES GINCANES

Te puede interesar

Ir al contenido