Entrades sostenibles als centres escolars

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

Entrades sostenibles als centres escolars

Este matí la entrada als centres escolars ha estat protagonitzada per els vianants, ja que han tingut prioritat, una mesura presa des de les regidories de Medi Ambient, Seguretat i Educació dins la Setmana Europea de la Mobilitat al Pinós per sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de reduir la contaminació i potenciar la mobilitat sostenible.

Bicicletes, patinets i sobre tot a peu, així ha entrat l’alumnat del Col·legi San Antón, Santa Catalina, l’escola infantil i l’Institut, ja que els carrers adjacent s’han tancat al trànsit.

Demà i divendres continuaran realitzant-se la entrada i eixida als centres educatius amb prioritat per als vianants.

A més, els xiquets i xiquetes de 3r Cicle del Col·legi Santa Catalina han realitzat la eixida en bicicleta programada dins les activitats de Campanya.

Acompanyats per agents de la Policia Local, l’alumnat i el professorat han fet un recorregut pel cas urbà del municipi. A través del carril bici han realitzat un trajecte que els ha portat fins als llocs més habituals per a ells com són el propi centre educatiu, les zones esportives o el centre juvenil.

Durant el recorregut, qui ha participat ha posat en pràctica les normes viàries de seguretat i ha pres nota de les senyals i com deuen transitar amb la bicicleta pel poble.

També i dins la mateixa campanya els xiquets i xiquetes de sisè del Col·legi San Antón han rebut una xarrada, a la qual ha caudit el regidor de Seguretat, César Pérez, impartida per agents de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre “Mobilitat sostenible, la bici com mitjà de transport al Pinós”.

El divendres serà l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut els qui rebran una nova xarrada “Joventut i Seguretat Vial: hàbits de mobilitat segura i sostenible en l’adolescència”, així com la eixida en bicicleta.

Diumenge la campanya finalitzarà amb la festa de la mobilitat, una eixida en bicicleta a les Enzebres que comptarà amb animació i esmorzar per als participants. La eixida serà a les 10:30 des del pàrking de l’Ajuntament.

 

Te puede interesar