Els usuaris de l’ecoparc mòbil han segut obsequiats hui amb una ampolla de vidre reutilitzable

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

Els usuaris de l’ecoparc mòbil han segut obsequiats hui amb una ampolla de vidre reutilitzable

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, hui dimecres l’ecoparc mòbil del Consorci Crea ha visitat El Pinós i els usuaris han segut obsequiats amb una ampolla de vidre reutilitzable amb el logotip del consorci, que han repartit l’alcalde de Pinós, Lázaro Azorín, i la regidora de Medi Ambient i RSU, Silvia Verdú.

Per a la regidora, esta iniciativa del consorci és un incentiu més per promoure que la ciutadania es consciencie dels beneficis de reciclar, i destaca que no és l’única activitat que s’està duent a terme estos dies, recordant que ahir mateix va tenir lloc al CEIP Sant Antón un taller de reciclatge.

“Amb esta ampolla de vidre volem transmetre el missatge de reduir al màxim l’ús de plàstics, i l’estem donant sense l’embalatge de cartró, perquè aquest residu ja es quede en el propi ecoparc mòbil”.

Per a Verdú, “s’està treballant moltíssim per disposar en breu del nou ecoparc al carrer Calderón de la Barca. Mentrestant, tot aquell residu que no siga paper, plàstic o vidre es pot portar a l’ecoparc mòbil o al fixe del Salobrar. Cada cosa té el seu cicle”.

L’edil s’ha mostrat “contenta de l’ús que s’està fent d’este servei setmanal, perquè el futur està en el reciclatge, encara que seguirem treballant i sol·licitant la col·laboració de la ciutadania”.

Per altra banda ha aprofitat per demanar a la ciutadania que no faça un mal ús dels contenidors i eviten deixar al costat residus que no toquen ni restes de podes. Fer bé les coses és en benefici de tots.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha donat suport a la campanya amb la seua presencia i col·laborant amb l’entrega de les ampolles, destacant que estava tenint una excel·lent resposta de la ciutadania, ja que en tot el temps no ha cessat d’acostar gent a reciclar.

“Estem conscienciant la ciutadania per aconseguir un món millor, i això només ho podem aconseguir treballant junts. A poc a poc s’estan ampliant els serveis des del consorci de residus i la gent va conscienciant cada vegada més, portant a l’ecoparc allò que ja no necessita perquè li donen el tractament adequat”, comenta Azorín.

Per a ell no hi ha excusa. “Hem d’acostumar-nos a habilitar a les nostres llars un espai en el qual dipositem i classifiquem els nostres residus, per tal de dur-los a el lloc on correspon. De fet, anem camí de treure a la porta de les nostres cases dels residus d’acord a un calendari de recollida. És un procés molt important, que ens pot portar a ser un referent si aconseguim incrementar les taxes de reciclatge i apropar-nos a el 100%”.

VÍDEO

Te puede interesar

Ir al contenido